Sökning: "antinutritionella substanser"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden antinutritionella substanser.

  1. 1. Åkerböna till slaktkyckling - effekt av enzymtillsats

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Ida Elgåsen; [2015]
    Nyckelord :slaktkyckling; åkerböna; enzymtillsats; proteas; amylas; ANS; broiler; faba bean; feed enzyme; protease; amylase;

    Sammanfattning : I Sverige är soja det vanligaste proteinfodermedlet inom fjäderfäproduktionen. Att utfodra med inhemska proteinfodermedel istället för soja kan göra slaktkycklingsproduktionen mer hållbar. I Sverige är åkerbönan ett alternativ att ersätta sojan med då den är rik på råprotein och skördarna i landet har ökat de senaste åren. LÄS MER

  2. 2. Svenskodlade baljväxter som proteinfodermedel till fjäderfä

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Hanna Berntsson; [2012]
    Nyckelord :Fjäderfä; Foder; Baljväxter; Protein; Produktionsparametrar;

    Sammanfattning : Soja är den mest använda proteinkällan till fjäderfä i Sverige och mycket soja importeras i dagsläget. Då soja nämns mycket ur klimatsynpunkt, skövling av regnskog, minskad biologisk mångfald, är användning av svenskodlade proteinfodermedel som ärt, åkerböna och lupin av intresse. LÄS MER

  3. 3. Tillagning i mikrovågsugn och dess effekt på livsmedel : En jämförelse med konventionell tillagning

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Linda Gottfridsson; [2011]
    Nyckelord :Mikrovågsugn; Tillagning; Konventionell; Näringsämne;

    Sammanfattning : Microwave is a time- efficient device for heating and reheating of foods. Despite the fact that its effects on foods have been evaluated during a long period of time, without any more negative effects shown compared to conventional cooking, one third of the Swedish population believes (in 2010) it accounts for a higher loss of nutrition. LÄS MER

  4. 4. Tillagning i mikrovågsugn och dess effekt på livsmedel : en jämförelse med konventionell tillagning

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Linda Gottfridsson; [2011]
    Nyckelord :mikrovågsugn; tillagning; näringsämnen; konventionell;

    Sammanfattning : Microwave is a time- efficient device for heating and reheating of foods. Despite the fact that its effects on foods have been evaluated during a long period of time, without any more negative effects shown compared to conventional cooking, one third of the Swedish population believes (in 2010) it accounts for a higher loss of nutrition. LÄS MER

  5. 5. Inhemsk trindsäd i fodret till suggor och smågrisar

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Joanna Oliver; [2010]
    Nyckelord :Suggor; Smågrisar; Trindsäd; Foder; Inverkan;

    Sammanfattning : Intresset för alternativa proteinfoder ökar mer och mer i och med den pågående klimatdebatten. Eftersom sojabönan inte kan odlas i Sverige medför det istället att den importeras vilket har börjat ifrågasättas. LÄS MER