Sökning: "artisan food"

Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden artisan food.

  1. 1. What is farm animal welfare? : a study of animal-based food consumers’ perceptions inMexico using the ZMET tool

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Cristel Alejandra Capetillo Hernandez; [2020]
    Nyckelord :animal-based; consumers; farm animal welfare; food; laddering; means-end chain; mental model; perceptions; personal values; ZMET;

    Sammanfattning : Authors stress that farm animal welfare (FAW) has become a mainstream contemporary societal demand worldwide, resulting in research conducted with FAW. The most popular type of research are surveys that analyse consumers’ attitudes towards FAW, yet, these are limited geographically to the European Union, the United States, and Canada. LÄS MER

  2. 2. Svenska gårdsmejerier : en inblick i mejeriproduktion och användandet av starterkulturer

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Emma Olofsson Laasonen; Emmy Nyberg; [2020]
    Nyckelord :mejeriproduktion; osttillverkning; gårdsmejerier; starterkulturer; komjölk; getmjölk; fårmjölk;

    Sammanfattning : Mjölk och mejeriprodukter har alltid varit en viktig näringskälla världen över, och har en inverkan på både länders ekonomi såväl som hälsa. Produktionen av hantverksmässigt tillverkade ostar uppvisar en enorm variation och diversitet som har gett stora möjligheter för utveckling. LÄS MER

  3. 3. Går det att odla ekologiskt vårvete för hantverksmässig bakning i Jämtlands län?

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Agricultural Research for Northern Sweden

    Författare :Amanda Halvarsson; [2018]
    Nyckelord :vårvete; lantvetesorter; bakegenskaper; vetets historik; vetets genetik; Triticum; odlingsåtgärder; väderdata; falltal; glutenhalt; kvalitetsegenskaper;

    Sammanfattning : Intresset för hantverksmässig bakning med vete ökar. Utifrån detta kommer denna studie att belysa kedjan från ”jord till bord” genom odlingsförsök, intervjuundersökning samt bakning på mjöl från försökssorterna som bedöms av en smakpanel. Sortförsöket med vårvete (Triticum Aestivum L. LÄS MER

  4. 4. Crafting the virtual self: A netnographic study of artisan chocolate consumption practices on Instagram

    Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskap

    Författare :Sirikarn Suphawanichleela; [2017]
    Nyckelord :Social Sciences;

    Sammanfattning : This thesis addresses the lack of consideration of Instagram as an online brand community. The aim is to explore consumption activities and motives regarding the artisan food brand on Instagram. LÄS MER

  5. 5. Eldrimner Mathantverk : a collective brand for artisan produced food items

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Karin Haglund; [2017]
    Nyckelord :artisan food production; artisan food producers; branding; certification system; collective asset; collective brand; coordination mechanisms; small-scale food producers; social capital; quality label;

    Sammanfattning : Although mass production of undifferentiated commodities dominates the market for food products, a shift has turned consumers’ interests towards alternative food chains with a focus on quality attributes, origin and a stronger control and guarantee. But as the variety of food products expands, consumers require more information in their purchase situations. LÄS MER