Sökning: "bäst före-datum"

Visar resultat 1 - 5 av 24 uppsatser innehållade orden bäst före-datum.

  1. 1. Har ålder ett bäst-före datum? : Arbetssökandes upplevelser avseende anställbarhet och åldersdiskriminering i den kommunala sektorn

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

    Författare :Sara Andersson; Monika Hermansson Friedman; [2023]
    Nyckelord :Arbetskraftsbrist; anställbar; makt; upplevelse; åldersdiskriminering; ålderism; ålderskodning; äldre;

    Sammanfattning : Idag råder det arbetskraftsbrist inom vård- och äldreomsorg samt förskola/grundskola inom kommunal sektor, trots att det finns tillgänglig arbetskraft. Med tanke på att det år 2020 var 76 000 inskrivna äldre på Arbetsförmedlingen torde bristen på arbetskraft vara mindre än den är idag. LÄS MER

  2. 2. Food waste in bakeries- quantities, causes and treatment

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Maryna Iakovlieva; [2021]
    Nyckelord :bakery waste; bakeries; causes of losses; producers; Swedish bread industry; take-back agreement;

    Sammanfattning : Bread waste represents a considerable part of food waste in Sweden, and in general, food waste can have a significant impact on the environment. This study assesses the quantity of food waste in bakeries and identifies the main causes of waste during the production of baked products. A sample was taken from the total number of bakeries in Sweden. LÄS MER

  3. 3. Minsknig av matsvinn

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för teknik och samhälle (TS)

    Författare :Basir Ramazani; Nikola Pajovic; [2021]
    Nyckelord :food waste; household and application; Matsvinn; hushåll; applikation;

    Sammanfattning : Increased amounts of food waste have become a major problem in developed countries. This project is about which IT technology can be useful for reducing food waste.  There are several different ways food waste can occur. It can be found in households, grocery stores and restaurants. LÄS MER

  4. 4. A Missed Steak: A Study of the Value Added by Dynamic Best-before Labels

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Ernest Björklund; Mattias Letellier; [2020]
    Nyckelord :Best-before dates; Best-before labels; Consumer perceptions; Dynamic best- before; Food waste; Innovation; Mature industries; Meat; Technology; Value chains; Business and Economics; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : I mogna industrier prioriteras ofta verkningsgrad och processen snarare än själva produkten. Detta innebär att dessa industrier anpassar sig långsamt när de externa förhållandena skiftar. Exempel på sådan industri är Sveriges köttindustri. Denna präglas av stor klimatpåverkan, även stora mängder matsvinn. LÄS MER

  5. 5. Quality of fermented dairy products beyond best before date

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Therese Holmsten; [2020]
    Nyckelord :yoghurt; sour milk; date labelling; rheology; microbiological plating method; Pivot Profile;

    Sammanfattning : Date labelling is one factor influencing food waste in consumer households and evaluation of optimum shelf life is a tool food industry can use to contribute to di-minished food waste. This explorative pilot study aimed to investigate how quality of sour milk and yogurt changed beyond best before date. LÄS MER