Sökning: "bäst-föredatum"

Hittade 3 uppsatser innehållade ordet bäst-föredatum.

  1. 1. En studie om hur livsmedelsbutiker arbetar för att minska matsvinnet

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Rebecca Jerkner; Antonia Welzel; [2020-07-07]
    Nyckelord :Matsvinn; Lagerstyrning; Inköpsplanering; Livsmedelskedjor i Sverige;

    Sammanfattning : Matsvinn är ett globalt problem som bidrar till ett onödigt resursutnyttjande som genererar stora mängder utsläpp av växthusgaser. Detta bekymmer skulle kunna förhindras, eller åtminstone minskas, genom ett arbete på långt lägre nivå, såsom i de enskilda livsmedelsbutikerna. LÄS MER

  2. 2. Galactose in dairy products

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Agnes Abrahamson; [2015]
    Nyckelord :milk; galactose; glucose; lactose; HPAE-PAD; Swedish dairy products; mjölk; galaktos; glukos; laktos; svenska mejeriprodukter;

    Sammanfattning : Milk and milk consumption has been subject of discussion for a long time, and is still a hot topic. Recently, as study was published that observed a correlation between milk intake and increased risk of fractures and mortality. LÄS MER

  3. 3. Datummärkning av livsmedel : till nytta för producenter, handlare och konsumenter?

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Christine Jonsson; [2012]
    Nyckelord :matsvinn; bäst-föredatum; sista förbrukningsdag; hållbarhet;

    Sammanfattning : Varje dag förloras stora mängder livsmedel och dessa förluster sker i alla steg från jordbruket till konsumenternas hushåll. En av orsakerna till att mat går förlorad är att produkten börjar närma sig sitt bäst- föredatum. LÄS MER