Sökning: "bagerier"
Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser innehållade ordet bagerier.
1. Food waste in bakeries- quantities, causes and treatment
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Bread waste represents a considerable part of food waste in Sweden, and in general, food waste can have a significant impact on the environment. This study assesses the quantity of food waste in bakeries and identifies the main causes of waste during the production of baked products. A sample was taken from the total number of bakeries in Sweden. LÄS MER
2. Röster från Norra Grängesbergsgatan : en studie om narrativets roll i stadsutveckling
Master-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Sammanfattning : Det här examensarbetet är en undersökning om och hur narrativ kan vara verksamt inom stadsutveckling. Ämnet har studerats genom en plats som står inför en förändring – Norra Grängesbergsgatan i Malmö. LÄS MER
3. Marketing of free-from products in Swedish bakeries and patisseries
Magister-uppsats, Karlstads universitet/HandelshögskolanSammanfattning : Food trends are evolving in many ways and one of the biggest upcoming trends is the free-from diet, which represents products free from allergen ingredients such as gluten, lactose, etc. The trend has reached individuals with food intolerances as well as people with a health conscious mind who believe this being a healthier way of living. LÄS MER
4. Surdegsbröd och jästbröd : skillnad i smak och GI-värde
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljöSammanfattning : Inledning: Surdeg är idag en trend som fångats av många och de flesta bagerier ochdagligvarubutiker säljer bröd som kallas för surdegsbröd. Ett traditionellt surdegsbröd är ettbröd där surdegen används som enda hävningsmedel i brödet. LÄS MER
5. Den sura glädjen
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Surdegsbrödet har förekommit i den mänskliga historien sedan 7000 år tillbaka. Populariteten har varierat men brödet har de senaste åren frekvent synts såväl i media som i bagerier. Brödindustrin har uppmärksammat trenden och resultatet av den dynamiska produktutvecklingen kan ses i livsmedelsbutikernas utbud. LÄS MER