Sökning: "bagerier"

Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser innehållade ordet bagerier.

  1. 1. Food waste in bakeries- quantities, causes and treatment

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Maryna Iakovlieva; [2021]
    Nyckelord :bakery waste; bakeries; causes of losses; producers; Swedish bread industry; take-back agreement;

    Sammanfattning : Bread waste represents a considerable part of food waste in Sweden, and in general, food waste can have a significant impact on the environment. This study assesses the quantity of food waste in bakeries and identifies the main causes of waste during the production of baked products. A sample was taken from the total number of bakeries in Sweden. LÄS MER

  2. 2. Röster från Norra Grängesbergsgatan : en studie om narrativets roll i stadsutveckling

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)

    Författare :Felicia Wilén; [2019]
    Nyckelord :demokrati; stadsutveckling; narrativ; kartläggning; planering; Norra Grängesbergsgatan;

    Sammanfattning : Det här examensarbetet är en undersökning om och hur narrativ kan vara verksamt inom stadsutveckling. Ämnet har studerats genom en plats som står inför en förändring – Norra Grängesbergsgatan i Malmö. LÄS MER

  3. 3. Marketing of free-from products in Swedish bakeries and patisseries

    Magister-uppsats, Karlstads universitet/Handelshögskolan

    Författare :Katharina Ehrnsperger; Johanna Pihlgren; [2015]
    Nyckelord :allergen free; bakery industry; free-from; functional foods; food intolerance; marketing;

    Sammanfattning : Food trends are evolving in many ways and one of the biggest upcoming trends is the free-from diet, which represents products free from allergen ingredients such as gluten, lactose, etc. The trend has reached individuals with food intolerances as well as people with a health conscious mind who believe this being a healthier way of living. LÄS MER

  4. 4. Surdegsbröd och jästbröd : skillnad i smak och GI-värde

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Andreas Björkman; Julia Jeppsson; [2015]
    Nyckelord :Sourdough bread; yeast bread; glycemic index value; sensory test; consumer test; Surdegsbröd; jästbröd; GI; sensoriskt test; konsumenttest;

    Sammanfattning : Inledning: Surdeg är idag en trend som fångats av många och de flesta bagerier ochdagligvarubutiker säljer bröd som kallas för surdegsbröd. Ett traditionellt surdegsbröd är ettbröd där surdegen används som enda hävningsmedel i brödet. LÄS MER

  5. 5. Den sura glädjen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Clara Erlandsson; Teresa Sjöberg; [2014-06-25]
    Nyckelord :Konsumenters livsmedelsval; Produktutveckling; Surdegsbröd; ZMET-technique;

    Sammanfattning : Surdegsbrödet har förekommit i den mänskliga historien sedan 7000 år tillbaka. Populariteten har varierat men brödet har de senaste åren frekvent synts såväl i media som i bagerier. Brödindustrin har uppmärksammat trenden och resultatet av den dynamiska produktutvecklingen kan ses i livsmedelsbutikernas utbud. LÄS MER