Sökning: "bakterie temperatur"

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade orden bakterie temperatur.

  1. 1. Biologisk ogräsreglering med mikroorganismer : biologiska ogräsmedel och deras verkan

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Författare :Carl Larsson; [2022]
    Nyckelord :biologisk ogräsmedel; ogräskontroll; registrera; mikroorganism; IPM; bakterie; svamp; virus; kommersialisering; användning;

    Sammanfattning : Ogräs utgör ett stort problem i odlingar världen över, något som måste hanteras. Med start under 1940-talet har kemiska ogräsmedel blivit allt mer grundläggande i hanteringen av ogräs. Samtidigt har antalet resistenta ogräsarter ökat och bristen på nya kemiska verkningsmekanismer är stor. LÄS MER

  2. 2. Identification and quantification ofmicrobiological risks in board production : A study of ATP bioluminescence and redox potential

    Master-uppsats, Karlstads universitet/Avdelningen för kemiteknik

    Författare :Claudia Bartos; [2022]
    Nyckelord :ATP bioluminescense; redox potential; bacillus; board production;

    Sammanfattning : Stora Enso is a well-established provider of renewable solution packaging and board materials.Board products for liquid packaging and folding cartons for food are particularly sensitive tothe microbiological contaminants. In the manufacturing process, microbiological growth occursdue to environmental favourable conditions. LÄS MER

  3. 3. Campylobacter hos hund och katt : analysmetoder, förekomst, klinisk relevans och eventuell smitta till människa

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Anne-Cathrine Jensen; [2017]
    Nyckelord :campylobacter; analysmetoder; förekomst; smitta till människa; klinisk påverkan;

    Sammanfattning : Campylobacter spp. är en gramnegativ och mikroaerofil bakterie som i hög grad förknippas med matförgiftning efter intag av otillräckligt upphettat kycklingkött. Bakterien förekommer förutom hos fåglar även hos hund och katt där den i de flesta fall inte ger några kliniska symtom. LÄS MER

  4. 4. Listeria monocytogenes i livsmedel: Risker och förebyggande åtgärder

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Ida Eriksson; [2016]
    Nyckelord :listeria; monocytogenes; livsmedel; listerios; livsmedelslokal; HACCP; Agriculture and Food Sciences; Biology and Life Sciences; Medicine and Health Sciences;

    Sammanfattning : In this study the dangers of Listeria monocytogenes presence in food and the problem it creates for general food safety is presented. The aim of this study was to highlight the importance of food safety, especially when it concerns Listeria monocytogenes. LÄS MER

  5. 5. Vibrio vulnificus : ett framtida hot?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Ellen Byström; [2011]
    Nyckelord :Vibrio vulnificus; Temperatur; Salthalt; Klimatförändringar; Sverige;

    Sammanfattning : Vibrio vulnificus är en halofil bakterie, som framförallt har hittats längs med Golfkusten i USA och i flera asiatiska länder. Den kan orsaka gastroenterit, sepsis eller sårinfektioner och medför en hög mortalitet. I USA står den för en stor del av de skaldjursassocierade dödsfallen. LÄS MER