Sökning: "bakterier i kött"
Visar resultat 1 - 5 av 19 uppsatser innehållade orden bakterier i kött.
1. Hundägares motivation till utfodring med färskfoder och deras inställning till sterilisering av foder: en enkätstudie
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Att utfodra sin hund med färskfoder, även känt som Raw meat based diets (RMBD), har ökat i popularitet de senaste åren. Förespråkare av dieten menar att den är överlägsen traditionella våt- och torrfoder gällande näringsinnehåll och positiva effekter på hundens hälsa. LÄS MER
2. Den nuvarande livsmedelssäkerhetens potential - En studie av livsmedelssäkerhetens senare framgång och framtida möjligheter
Master-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC); Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : The purpose of this study was to investigate how food safety measures have developed over the last two decades; how the resent 2020 pandemic affected food safety- and control; how effective the current methods are; and what potential new methods might exist in the coming decade. This study was executed as a combined literary study, where current scientific studies and reports where analysed, and a survey with relevant questions, that was sent to various individuals with work experience in food safety- and control, was conducted. LÄS MER
3. Product development of side-stream press cake through fermentation
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : People in the EU are increasingly turning towards eating more plant-based foods with a lower climate impact than meat and dairy products. The subsequent increase in the production of plant-based products has resulted in large volumes of side-stream press cake, which up until now has mainly been used for animal fodder. LÄS MER
4. Bacterial contamination on pork necks and loins
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The aim of the study was to investigate if there is a difference in the quantity of bacteria that could affect the shelf life of pork loins and pork necks. Samples from pork loins and pork necks from a cutting plant was analysed during three occasions during three weeks. LÄS MER
5. Råutfodring av hund och katt : en enkätstudie om ägarmotivation och gemensamma faktorer hos djuren som utfodras
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : I takt med att den globala foderindustrin växer kontinuerligt ökar intresset för okonventionella dieter, där torrfoder och våtfoder här definieras som konventionella. En av dessa okonventionella dieter som ökar i popularitet är råfoder. LÄS MER