Sökning: "baslivsmedel"

Hittade 3 uppsatser innehållade ordet baslivsmedel.

  1. 1. Sensory profiles and consumer acceptance of rye bread : - the effect of addition of whole rye kernels

    Master-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Malin Örthagen; [2013]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Forskning visar att fullkorn, råg, hela rågkärnor och surdeg är brödingredienser fördelaktiga ur hälsosynpunkt. Detta, i kombination med positionen bröd har som baslivsmedel, gör det till ett potentiellt folkhälsoverktyg. LÄS MER

  2. 2. Livsmedelsreklam riktad till barn - Utbud och innehållsanalys av TV-reklam i Kanal 5

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Cecilia Lindfors; Carolina Widell; [2011-03-02]
    Nyckelord :Barn; livsmedel; TV-reklam;

    Sammanfattning : Att fler och fler barn blir överviktiga är idag ett hälsoproblem och om inget görs för att bryta trenden kommer problemet kvarstå och kanske öka i framtiden. Detta kan leda till många olika problem både psykiska och fysiska hos de drabbade. LÄS MER

  3. 3. Lokaliseringsperspektiv av livsmedel och energi i Hudiksvalls kommun

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Torun Jacobsson; [2010]
    Nyckelord :lokalisering livsmedel; fysisk planering; lokalisering energi;

    Sammanfattning : Detta kandidatarbete är skrivet våren 2010 inom planering på institutionen för stad och land vid Sveriges lantbruksuniversitet. Arbetet är en fallstudie som undersöker huruvida Hudiksvalls kommun har ett lokaliseringsperspektiv av livsmedel och energi i den kommunala fysiska planeringen. LÄS MER