Sökning: "batters"

Hittade 3 uppsatser innehållade ordet batters.

  1. 1. “Det råder ingen tvekan om att gärningsmannen i regel kommer att vara en man och offret en kvinna” : En kvalitativ dokumentstudie om riktlinjer för arbetet med män som utövar våld mot kvinnor i nära relationer

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Centrum för socialt arbete - CESAR

    Författare :Ebba Nilsson; Vilma Grethes; [2022]
    Nyckelord :men s violence against women; batters; gender; mäns våld mot kvinnor; våldsutövare; genus;

    Sammanfattning : Syftet med uppsatsen har varit att analysera hur representationen av män som utövar partnervåld förändrats över en trettioårig tidsperiod i riktlinjer gällande socialnämndens arbete med våld i nära relationer. Genom en kvalitativ dokumentstudie undersöktes 12 dokument rörande riktlinjer för socialnämndens arbete med våld i nära relationer från tidsnedslagen 1990-1998, 2005-2009, 2014-2016 samt 2020-2022. LÄS MER

  2. 2. Predicting fillability of viscoelastic product in Tetra Recart

    Master-uppsats, Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Författare :Nawapan Boonchum; Roxanne Mae V. Targa; [2020]
    Nyckelord :Meat batter; Filling machine; Rheology; Pressure drop; Non-Newtonian fluid; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : It is of interest to design a methodology in predicting the fillability of non-Newtonian viscoelastic product such as meat batter by analyzing its rheological properties, reducing the need to perform pilot plant scale tests. Meat batter with different added water produced in laboratory and pilot plant were analyzed to represent meat batters with different rheological characteristics and filling behaviour. LÄS MER

  3. 3. Framtagning av ett nytt recept för clear-coat batter av pommes frites : En teknisk och sensorisk utvärdering

    Kandidat-uppsats, Institutionen för naturvetenskap, NV

    Författare :Hanna Lennartsson; [2011]
    Nyckelord :stärkelsecoating; pomme frites;

    Sammanfattning : The requirements of good quality and appetizing fast food increases continuously as a consequence of a community where food is always available. The crispiness of French fries is an issue that must be considered in this context, since it tends to decrease and give the fries a soft surface not appreciated by the consumer. LÄS MER