Sökning: "beef breeding"
Visar resultat 1 - 5 av 45 uppsatser innehållade orden beef breeding.
1. How does a beef x dairy calving affect the dairy cow’s following lactation period?
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : In dairy x beef breeding, much of the research has focused on the performance of the crossbred calves, yet little focus has been given to the subsequent performance of the cow itself. This study aimed to evaluate the performance of dairy cows for milk yield, fertility, and survival traits after giving birth to crossbred calves, and to compare this to the performance of dairy cows after giving birth to purebred dairy calves. LÄS MER
2. Säkert arbete med nötkreatur : förebyggande av skador ur lantbrukarnas perspektiv
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : 2019 fanns drygt 15 000 nötköttsproducenter som tillsammans ansvarade för cirka 1 400 000 nötkreatur. Idag avvecklar flera nötköttsproducenter verksamheterna men man kan se att produktionsstorlekarna på kvarvarande verksamheter blir större. LÄS MER
3. Utvärdering av beräkningsverktyg för klimatpåverkan från mjölk- och nötköttsproduktion
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaperSammanfattning : Jordbruket är en sektor som står för en stor del av vår klimatpåverkan där animalieproduktionen bidrar med ungefär 15 %, främst från idisslare. För att minska klimatpåverkan kan klimatberäkningar utföras för att hitta möjligheter till förbättring. Dessa beräkningar är komplexa med stora osäkerheter. LÄS MER
4. Assessing the benefits from joining the International beef cattle genetic evaluation (Interbeef) at SLU’s Interbull Centre : Estonia as a case study
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : In 2019 the Interbeef Working Group started offering a new Service: the “Interbeef Pilot run”. The Service, developed and provided by Interbull Centre, consists in an international genetic evaluation for beef breeds using pre-defined genetic parameters. LÄS MER
5. Attityder, normer och hinder till traditionell och digital livdjursförmedling : hur påverkas användningen och hur inverkar användningen på kvalité, konkurrenskraft och främjandet av mervärden i nötköttsbranschen?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : I svensk nötköttsproduktion råder stor diversitet i avelsmaterial och produktionsformer. Diversitet gör att det finns en rad olika kvalitetsegenskaper och mervärden för livdjur i ett förmedlingsstadie. Majoriteten av förmedlingen sker genom de två största slakterierna i Sverige, HK Scan och KLS Ugglarps. LÄS MER