Sökning: "beef market"

Visar resultat 1 - 5 av 31 uppsatser innehållade orden beef market.

  1. 1. Ökade produktionskostnader och krisberedskap : en intervjustudie från ekologiska nötköttsproducenters perspektiv

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Hanna Lundberg; [2023]
    Nyckelord :lantbruk; nötköttsproduktion; livsmedelssystem; livsmedelssäkerhet; försäljningskanaler; krisberedskap;

    Sammanfattning : Kriget i Ukraina har bidragit till stora utmaningar för dagens producenter i form av ökade produktionskostnader. Kostnader för insatsvaror, el och drivmedel har skjutit i höjden vilket har bidragit till att lantbrukare tvingats skära ner sin produktion eller i vissa fall lägga ner den helt (LRF 2022b). LÄS MER

  2. 2. Prisvolatilitet, riskbedömning och strategi hos svenska lantbrukare på grund av kriget i Ukraina : riskhantering i det svenska lantbruket

    M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Oskar Gustafsson; Jacob Nylander; [2022]
    Nyckelord :krig; risk; prisvolatilitet; strategi;

    Sammanfattning : Olika former av kriser är en stor faktor som kan leda till stora problem för lantbrukare. Syftet med detta arbete är att undersöka vad personer ifrån olika delar av lantbrukssektorn tänker kring de stora prissvängningarna som är till följd av kriget och hur man som lantbrukare ska agera för att minimera riskerna det innebär. LÄS MER

  3. 3. Sustainable meat consumption

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Julia Linderson; [2022]
    Nyckelord :Economics; food; policy; tax; subsidy; sustainability; meat; consumption; biodiversity; GHG-emissions;

    Sammanfattning : Global warming, declining biodiversity, overuse of natural resources and social fundamentals such as health and a secure income are all affected by our food consumption. In the last 30 years, global meat consumption has doubled, which has increased the negative effects on these issues. LÄS MER

  4. 4. Går det att öka graden av självförsörjning? : en jämförelsestudie mellan svensk nötkötts- och spannmålsproduktion

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Sara Adlers; [2022]
    Nyckelord :attityder; attitydförändringar; beslutsteori; EU; marknadsvillkor; nötköttsproduktion; självförsörjning; spannmålsproduktion;

    Sammanfattning : Ett omtalat uttryck är LRF:s (Lantbrukarnas riksförbund) påstående om att ”varannan tugga i Sverige är importerad”. Det innebär att Sveriges totala självförsörjningsgrad uppgår till 50 procent och landet är därmed beroende av importhandel. Svensk nötköttsproduktion har en stor betydelse för jordbrukets uthållighet. LÄS MER

  5. 5. Attityder, normer och hinder till traditionell och digital livdjursförmedling : hur påverkas användningen och hur inverkar användningen på kvalité, konkurrenskraft och främjandet av mervärden i nötköttsbranschen?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and Society

    Författare :Hedda Pålsson; Victor Jonsson; [2021]
    Nyckelord :attityder; normer; hinder; användning; livdjursförmedling; digital förmedling; digitala auktionsplattformar; Teorin om planerat beteende; TPB; kvalité; konkurrenskraft; mervärden; nötkött;

    Sammanfattning : I svensk nötköttsproduktion råder stor diversitet i avelsmaterial och produktionsformer. Diversitet gör att det finns en rad olika kvalitetsegenskaper och mervärden för livdjur i ett förmedlingsstadie. Majoriteten av förmedlingen sker genom de två största slakterierna i Sverige, HK Scan och KLS Ugglarps. LÄS MER