Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 257 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Kartläggning av krisberedskapen på nötkreatursgårdar i Uppland : en intervjustudie av lantbrukares uppfattningar om sårbarheter och styrkor i beredskapen på mjölk- och köttgårdar

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Christine Dahl; [2024]
    Nyckelord :nötkreatur; ko; mjölkko; kris; krisberedskap; beredskap; beredskapsplan; lantbrukare; resiliens;

    Sammanfattning : Primärproduktionen, där animalieproduktion är en del, behöver kunna fortgå trots störningar så som mer extrema väderförhållanden med långdragen torka eller kraftiga skyfall, större sjukdomsutbrott eller i värsta fall väpnad konflikt. Idisslare har en viktig roll i vår livsmedelsförsörjning men i dagsläget vet vi väldigt lite om hur den enskilda gården skulle påverkas vid olika samhällsstörningar. LÄS MER

  2. 2. Willingness to Pay for Externalities – Does Earmarking Taxes Matter?

    Master-uppsats, Göteborgs universitet/Graduate School

    Författare :Joel Eliasson; [2023-06-29]
    Nyckelord :Willingness to Pay; Environmental Beef Tax; Earmarking; Sweden; Contingent Valuation; Inferred Valuation; Payment Card Approach; Demand Curve;

    Sammanfattning : This study explores the Willingness to Pay (WTP) for an environmental beef tax and the effects of revenue recycling mechanisms on WTP and beef consumption. It surveys students from Gothenburg University using a payment card approach, addressing literature gaps concerning the role of revenue recycling in environmental tax policy, behavioral economic factors affecting public perceptions, and potential biases in contingent valuation methods. LÄS MER

  3. 3. Användning av kalvningssystem i svensk dikalvsproduktion

    Master-uppsats, SLU/Department of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Julia Ancher; [2023]
    Nyckelord :diko; dikalvsproduktion; kalvningssystem; skötselrutiner kring kalvning; djurvälfärd;

    Sammanfattning : Dikons uppgift är att föda upp friska kalvar som växer och producerar bra kött. Inhysning och skötselrutiner kring kalvning är därför en central del dikalvsproduktionen för att ge kalven en bra start i livet. LÄS MER

  4. 4. Investigating food waste composition in school catering with focus on carbon footprint

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Runa Halvarsson; [2023]
    Nyckelord :waste composition analysis; plate waste; climate impact; elementary schools; canteens;

    Sammanfattning : Food waste has a great impact on the environment and generates approximately 3.3 giga tonnes of CO2-eq annually. The SDG 12.3 set by the UN, to halve the global per capita food waste by 2030, is one of the measures that strives to combat this problem. LÄS MER

  5. 5. Life Cycle Assessment of Food Sensors

    Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Weijie Yan; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : The global demand for food increased with the booming trend of population, while food waste is a severe issue to be solved. Xanthine is a chemical compound which will accumulate in meat after the death of the animal, and the concentration of it can be an indicator of meat freshness. LÄS MER