Sökning: "besk smak"

Hittade 2 uppsatser innehållade orden besk smak.

  1. 1. Ett doft- och smakbibliotek avseende hampfrö-presskaka, gula mjölmasklarver, texturerad veteprotein, ärtproteinisolat och ärtprotein koncentrat : En sensorisk undersökning av alternativa proteinkällor

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Michael Vu; Sofie Holmberg; [2021]
    Nyckelord :Hempseed press cake; mealworm; textured wheat protein; pea protein; alternative protein sources; fragrance- and flavour library; Hampfrö-presskaka; mjölmask; texturerad veteprotein; ärtprotein; alternativa proteinkällor; doft- och smakbibliotek;

    Sammanfattning : Syftet med studien är att genom sensoriska analyser sammanställa ett doft- och smakbibliotek för hampfrö-presskaka, gula mjölmasklarver, texturerad veteprotein, ärtproteinisolat och ärtprotein koncentrat. Metoderna pilotstudie, konsensustest och in-house intensitetstest används i studieprocessen. LÄS MER

  2. 2. Flavour improvement of water solutions comprising bitter amino acids

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Malin Lindqvist; [2010]
    Nyckelord :taste masking; bitterness suppression ; reduction; Branched-chain amino acids BCAA ; sensory analysis; off-taste; acidic amino acids; designed peptides; synthesized peptides;

    Sammanfattning : The aim of this project was to improve taste of a liquid food product, comprising extremelybitter and unpalatable amino acids and one unrevealed ingredient. The amino acids were Lleucine,L-isoleucine, L-valine, L-threonine and L-lysine monohydrochloride. LÄS MER