Sökning: "best före datum"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden best före datum.

  1. 1. Har ålder ett bäst-före datum? : Arbetssökandes upplevelser avseende anställbarhet och åldersdiskriminering i den kommunala sektorn

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

    Författare :Sara Andersson; Monika Hermansson Friedman; [2023]
    Nyckelord :Arbetskraftsbrist; anställbar; makt; upplevelse; åldersdiskriminering; ålderism; ålderskodning; äldre;

    Sammanfattning : Idag råder det arbetskraftsbrist inom vård- och äldreomsorg samt förskola/grundskola inom kommunal sektor, trots att det finns tillgänglig arbetskraft. Med tanke på att det år 2020 var 76 000 inskrivna äldre på Arbetsförmedlingen torde bristen på arbetskraft vara mindre än den är idag. LÄS MER

  2. 2. A Missed Steak: A Study of the Value Added by Dynamic Best-before Labels

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Ernest Björklund; Mattias Letellier; [2020]
    Nyckelord :Best-before dates; Best-before labels; Consumer perceptions; Dynamic best- before; Food waste; Innovation; Mature industries; Meat; Technology; Value chains; Business and Economics; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : I mogna industrier prioriteras ofta verkningsgrad och processen snarare än själva produkten. Detta innebär att dessa industrier anpassar sig långsamt när de externa förhållandena skiftar. Exempel på sådan industri är Sveriges köttindustri. Denna präglas av stor klimatpåverkan, även stora mängder matsvinn. LÄS MER

  3. 3. Quality of fermented dairy products beyond best before date

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Therese Holmsten; [2020]
    Nyckelord :yoghurt; sour milk; date labelling; rheology; microbiological plating method; Pivot Profile;

    Sammanfattning : Date labelling is one factor influencing food waste in consumer households and evaluation of optimum shelf life is a tool food industry can use to contribute to di-minished food waste. This explorative pilot study aimed to investigate how quality of sour milk and yogurt changed beyond best before date. LÄS MER

  4. 4. Nedfrysning av nötkött – ett sätt att minska matsvinn? : Konsumenters inställning till att köpa nötkött som frysts ner dagen innan bäst före datum har passerat kopplat till food literacy.

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Ida Mårtensson; Therese Nordström; [2019]
    Nyckelord :Food waste; Food Literacy; Meat wastage; Climate impact and Buy beef.; Matsvinn; Food literacy; Köttsvinn; Klimatpåverkan och Köpa nötkött.;

    Sammanfattning : Inledning: Matsvinn bidrar till en negativ klimatpåverkan och svinnet av animalier, speciellt nötkött, genererar stora mängder onödigt växthusgasutsläpp per kilo. Att minska svinnet av animalier bör prioriteras för att snabbt minska växthusgasutsläppen. LÄS MER

  5. 5. Detaljhandeln och CSR : Hur kan ett aktivt CSR-arbete betraktas vara en långsiktig konkurrensfördel?

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för handel och företagande

    Författare :Gustav Johansson; Matilda Schyberg; [2018]
    Nyckelord :CSR; resource based view; retail; sustainability; competitive advantage; resource; VRIO-framework.; CSR; den resursbaserade vyn; detaljhandeln; hållbarhet; konkurrensfördel; resurs; VRIO-ramverket.;

    Sammanfattning : Det har blivit till en global insikt att jordens framtid, i mångt och mycket, vilar i människans händer. Ett fortsatt överutnyttjande av resurser i samspel med de avsevärda växthusgaserna som släpps ut är därmed förödande för samhället. LÄS MER