Sökning: "biomedicin kvalitativ"
Visar resultat 1 - 5 av 22 uppsatser innehållade orden biomedicin kvalitativ.
1. Helsepersonell sin erfaring med smittesporing av apekopper – en kvalitativ studie
Magister-uppsats, Göteborgs universitet/Institutioen för biomedicinSammanfattning : Bakgrunn I mai 2022 ble det påvist flere tilfeller av virussykdommen apekopper utenfor endemiske områder i verden. Apekopper er endemisk i sentral- og vestafrikanske land. Det ble meldt om smittekjeder hovedsakelig blant menn som har sex med menn uten forutgående reise i endemiske områder. LÄS MER
2. Mundhygiejne til beboere på plejehjem i et infektionshygiejnisk perspektiv – en kvalitativ undersøgelse blandt SOSU-medarbejdere i Københavns Kommune
Magister-uppsats, Göteborgs universitet/Institutioen för biomedicinSammanfattning : Baggrund Manglende mundhygiejne kombineret med forskellige risikofaktorer kan associeres med pneumoni og risiko for indlæggelse. Danmark har en relativ høj incidens for pneumoni som forebyggelig indlæggelse blandt ældre. LÄS MER
3. Sjuksköterskors upplevelser av etiska konflikter under covid-19-pandemin på en infektionsklinik
Magister-uppsats, Göteborgs universitet/Institutioen för biomedicinSammanfattning : Introduktion: Etiska konflikter är något sjuksköterskor världen över ofta ställs inför i sitt dagliga arbete. Covid-19-pandemin som drabbade världen våren 2020 ledde till stora samhällsförändringar. Inom sjukvården förändrades snabbt rutiner och arbetssätt. LÄS MER
4. Nyexaminerade röntgensjuksköterskors upplevelse av övergången till arbetslivet. : En intervjustudie
Kandidat-uppsats, Jönköping University/HHJ, Avdelningen för naturvetenskap och biomedicinSammanfattning : Sammanfattning Nyexaminerade röntgensjuksköterskors upplevelse av övergången till arbetslivet Bakgrund: Att vara ny på arbetsplatsen kan vara en utmaning för många yrkesgrupper inom vården bland annat nyexaminerade röntgensjuksköterskor. Syfte: Syftet med denna studie var att belysa nyexaminerade röntgensjuksköterskors upplevelse av övergången till arbetslivet på deras första arbetsplats. LÄS MER
5. Fettsyror i öl : Kvalitativ analys av fettsyreprofiler ur bryggningsprocessen vid Åbro Bryggeri
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Beer is a fermented alcoholic beverage that spans back to over 5000 years years ago and is consumed all over the world. Beer is usually made from malted barley but it can also be made from different cereals and starches. Beer contains both saturated and unsaturated fatty acids (FA) which are derived from the malt that is used. LÄS MER