Sökning: "bistro"
Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade ordet bistro.
1. Design på menyn : En fallstudie om hur design använts på två veganska bistros
Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/FöretagsekonomiSammanfattning : Research has shown that restaurant-goers don't book a table simply because they are hungry, rather they go out for an experience. An experience that has been shown to be most affected by the design choices in the restaurant; interior design, sound, and scent, all contribute to the consumers perceived value of service. LÄS MER
2. Auditorium design for niche cinemas : Gathering of general design guidelines and implementation at Cinema Capitol
Master-uppsats, KTH/Maskinkonstruktion (Inst.)Sammanfattning : Under 1900-talets första decennier var biografer något som utformades med ståtlig arkitektur och varierade uttryck, men sedan 1970-talets ”biografdöd” har det blivit mer lukrativt att driva biografer i stora komplex med tiotals salonger under samma tak. Utvecklingen av nya multibiografer och ständiga nedläggningar och ombyggnader av äldre biografer har lett till en mycket likriktad design hos en absolut majoritet av Sveriges biografer. LÄS MER
3. ETT KALLBADHUS FUNKTIONER OCH BYGGTEKNISKA LÖSNINGAR FÖR DET NORDISKA KLIMATET
Kandidat-uppsats, Högskolan i Jönköping/JTH, Byggnadsteknik och belysningsvetenskapSammanfattning : Purpose: The aim of this work is to investigate what knowledge there is to gather about choices of functions and construction solutions for a cold bath building. Recommended solutions for piling as the foundation suitable for the Nordic climate will be presented in order to prevent more cold baths to demolish. LÄS MER
4. Rökeriet
Kandidat-uppsats, KTH/ArkitekturSammanfattning : mat är en del av dagarna vi lever. fisk är en del av staden vi bor i. nu som då möts vi där - vid bordet, över disken, i hamnen.på skeppsbron är avstånden små och stora. LÄS MER
5. Hårda dörrar : Om dörrvakters selektering av gäster på krogen
Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Institutionen för samhällsvetenskaperSammanfattning : The purpose of this study was to examine in depth and analyze how and on what basis selection of guests managed by doormen primarily in an exclusive bistro in Stockholm. Qualitative methods in the form of personal interviews with door staff and participant observations were made. LÄS MER