Sökning: "blanching"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade ordet blanching.

  1. 1. FRÅN VITT TILL GRÖNT, RÖTT ELLER BRUNT: Kan blindering åtgärdas med kunskap vi redan har?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kulturvård

    Författare :Annica Drotz; [2023-11-07]
    Nyckelord :blanching; oil paint; bloom; paint layer; accelerated aging; consolidation;

    Sammanfattning : Blanching is a common phenomenon affecting the binding medium within the paint, resulting in an abnormality of the paints light scattering. Multiple studies have confirmed that the change is the result of pore formation within the binding medium caused by humidity or water damage. LÄS MER

  2. 2. Identifiering av trycksår i ett tidigt stadie på patienter med svart hud : En litteraturstudie

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för hälsa och välfärd

    Författare :Jessica Johansson; Julia Engman Santana; [2022]
    Nyckelord :Black skin; identification; nursing measures; pressure injury; Identifiering; omvårdnadsåtgärder; trycksår; svart hud;

    Sammanfattning : Bakgrund: Sjuksköterskan har ett ansvar att förebygga ohälsa och förhindra vårdskador. Trycksår är den vanligaste vårdskadan och tidig identifiering krävs för att förhindra livshotande komplikationer. LÄS MER

  3. 3. Mitigation of aokusami (beany flavour) in a novel faba bean yoghurt

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Assar Sundholm; [2019]
    Nyckelord :aokusami; beany flavour; faba bean; ; faba bean yoghurt; lipid-modifying enzymes; ; Vicia faba var. minor;

    Sammanfattning : Substituting dairy products for plant-based alternatives is a more sustainable choice. Plant-based alternatives are also a viable option for those who cannot or choose not to con-sume dairy-based products. Consumer trends point towards an increased consumption of plant-based alternatives over conventional dairy products. LÄS MER

  4. 4. Critical factors for shelf life prediction of commercial fruit product

    Master-uppsats, Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Författare :Siqi Zhang; Jue Song; [2018]
    Nyckelord :browning; vitamin C; headspace; shelf life; fruit; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : The study was carried out to identify critical factors for processed fruit shelf life in Tetra Recart packages. To investigate the importance of package volume and headspace volume, vitamin C was chosen to be the indicator. LÄS MER

  5. 5. Metoder för behandling av blinderingar med fokus på regenerering Med fallstudie från Göteborgs konstmuseum

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kulturvård

    Författare :Tom Jonsson; [2016-06-27]
    Nyckelord :Regeneration; blanching; Pettenkofer; leaching; Gothenburg Museum of Art.;

    Sammanfattning : In this essay the different methods used by conservators to treat the damage known as blanching are compared and evaluated through a literature study backed by a short questionnaire-based survey and two case studies. The essay revolves around blanching in the varnish layer and not the type of blanching that can appear in the paint layer. LÄS MER