Sökning: "bra vin"
Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser innehållade orden bra vin.
1. Din smak är också bra : Demokratiseringen av god smak
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
2. Bra vin handlar om gemenskap och normer : En kvalitativ studie utifrån den “goda” smaken
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
3. Loggboken som ett kommunikationsverktyg : Att synliggöra elevers kunskap och utveckling via loggboksskrivande
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Karlstads universitet/Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap (from 2013)Sammanfattning : Den här rapporten beskriver mitt utvecklingsarbete med elevers loggboksskrivande inom två kurser på Restaurang, bar och vin utbildning på Studium Restaurang & Bageri i Göteborg. Idén till utvecklingsarbetet fick jag när jag märkte att elever upplevde att de fick för dålig feedback och inte riktigt förstod vad de skulle göra för att lyckas uppnå betygskriterierna inom två kurser. LÄS MER
4. Framtagning av beräkningsmall för rullaxlar
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan Väst/Avdelningen för maskinteknik och naturvetenskapSammanfattning : Möjligheter att förbättra Hofpartner ABs beräkningsmall för rullaxlar har undersökts. Undersökningen har fokuserat på användarvänlighet, ekonomi samt hållfasthet. Målet var att göra mallen mer lättanvänd. LÄS MER
5. Sensory profiling of Swedish white wines and a contextual analysis of Swedish viticulture
Master-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Sammanfattning : The aim of the study is twofold, to generate a sensory profile of Swedish wine today and to investigate the opinion of both wine producers and wine experts on viticulture in Sweden and wine from grapes grown in Sweden, achieved through a contextual analysis comprising a literature study and interviews with wine producers in Sweden and Denmark and wine experts from Sweden and Germany, and a sensory analysis at the company Ipsos. ‘Mixed methods’ was the chosen research strategy as the semi-structured interviews gave qualitative results and the sensory analysis would give quantitative results displayed as spider charts. LÄS MER