Sökning: "bread size"

Visar resultat 1 - 5 av 12 uppsatser innehållade orden bread size.

  1. 1. Hur ser matkonsumtionen ut för barn i åldrarna 6-8 år i skolan och på fritidsverksamheten? : En enkätstudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Sandra Mellgren; Emma Holmborn; [2022]
    Nyckelord :mat; skola; matkonsumtion; barn; 6-8 år; enkät; fritidsverksamhet;

    Sammanfattning : Bakgrund Resultatet från Riksmaten – Barn 2003 konstaterade att barn i Sverige äter för mycket mättat fett, samt söta och salta livsmedel. Skolan är en plats som möjliggör tidig grundläggning av hälsosamma matvanor. Att tidigt i livet ha möjlighet att etablera hälsosamma matvanor kan påverka framtida livsmedelsval. LÄS MER

  2. 2. Chiafröns påverkan i glutenfria bröd

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Jonathan Laike Ståhle; Tobias Christensen; [2021]
    Nyckelord :Salvia hispanica; Chia; Chia seeds; Gluten-free bread; Food engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : I detta examensarbete har tanken varit att få en ökad kunskap för hur chiafröet påverkar det glutenfria brödet. Orsaken till det glutenfria brödets uppkomst är sjukdomen celiaki. Samtidigt som forskning utförs inom området celiaki är det svårt för människor med denna diagnos att hitta bra glutenfria brödalternativ. LÄS MER

  3. 3. Swedish wheat in the changing climate : screening for stable spring wheat genotypes from 2017 and 2018 with focus on protein quality for bread-making

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Författare :Axel Belsing; [2021]
    Nyckelord :wheat; gluten protein; bread-making quality; stability; climate variation; breeding; SE-HPLC; micro-structure;

    Sammanfattning : In recent years, wheat production and protein quality in wheat have been affected by climatic changes in Sweden and in many other parts of the world. Protein quality of wheat, determining the bread-making quality of flour, is a parameter sensitive to climate fluctuations and its stability has not been studied so far. LÄS MER

  4. 4. Development and examination of liquid plant-based young child formulae

    Master-uppsats, Lunds universitet/Innovation

    Författare :Irineos Georgiou; [2021]
    Nyckelord :Technology and Engineering;

    Sammanfattning : This study evaluated the pilot-scale rapid-prototyping development of liquid plant-based young child formulae, by exploring different sources of proteins, carbohydrates, lipids, and flavours. The study was undertaken in collaboration with an industrial partner thus confidential information was blinded. LÄS MER

  5. 5. Uppskalning av en svampkaka : process från avfallsbröd med en ätlig svamp

    Master-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Ricky Ricky; [2020]
    Nyckelord :Fungal cake; Solid-state Fermentation; Tray bioreactor; particle size; mixing; bread loading; Continuous tubular bioreactor;

    Sammanfattning : Stale bread contributes to the biggest volume of food waste in Sweden. Current method on recovering bread waste is by producing biogas or bioethanol. Despite advantages in the energy sector, the bread which still has relatively high quality could be recovered into new products with higher value, such as food for human consumption. LÄS MER