Sökning: "break loose"
Visar resultat 1 - 5 av 14 uppsatser innehållade orden break loose.
1. Produktdesign för ett ekologiskt hållbart sportfiske
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3)Sammanfattning : Fiske förekommer runt om i hela världen, men det utförs av många olika anledningar. Det kan vara ett yrke, en hobby eller ett sätt att få mat på bordet. Men oavsett syftet kan beten gå sönder, fastna eller lossna. I Norden tappar vi uppskattningsvis 28 miljoner beten varje år. LÄS MER
2. Statistical analysis of LDMX data
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Fysiska institutionen; Lunds universitet/Partikel- och kärnfysikSammanfattning : This thesis explores a statistical framework for analysing LDMX data. It uses pre-built functions in the ROOT framework to calculate likelihoods and confidence levels (CL). LÄS MER
3. Utvintrande mellangrödor i höstraps : effekt på raps, ogräs och skadegörare
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Höstraps är en viktig avbrottsgröda i spannmålsdominerande växtföljder, och odlingen av höstraps har ökat i Sverige de senaste tjugo åren. Rapsen är normalt utsatt för ett högt tryck från ogräs och skadegörare, vilket gör att odling av ekologisk höstraps är ytterst begränsad. LÄS MER
4. Pharmaceutical Quality and Syringeabilityof Pre-filled Syringes : An explorative study on the effect of different syringe barrel andplunger combinations on a proteinaceous pharmaceutical.
Master-uppsats, KTH/Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)Sammanfattning : 4AbstractA pre-filled syringe consists of a number of different components and materials e.g. glass, polymer and silicone oil, which will, in various degrees, interact with the pharmaceutical protein and excipients contained within. LÄS MER
5. Mayonnaise: Quality and Catastrophic Phase Inversion
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : In industrial production of mayonnaise it is important to both get a product of high quality and to avoid phase inversion. To investigate how the quality and phase inversion point are affected by changes in the production, a high shear mixer and an immersion blender were used to make mayonnaise. LÄS MER