Sökning: "brundtland"

Visar resultat 1 - 5 av 51 uppsatser innehållade ordet brundtland.

  1. 1. Hållbar Prissättning av Dricksvatten En studie av intervjuer och litteratur kring VA-branschens förutsättningar

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Jenny Amlöv; Maria Kleijn; David Sturk; [2023-09-01]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Hållbar prissättning av dricksvatten och avloppshantering är inte en självklarhet. Uppsatsen studerar detta med avseende på vattenproducenters förutsättningar att prissätta deras produkt med hänsyn till hållbarhetsperspektiv. LÄS MER

  2. 2. ESG Scores, Performance Characteristics and Risk : Advantageous Corporate Decisions in European Markets

    Master-uppsats, Umeå universitet/Företagsekonomi

    Författare :Filip Sund; Gustav Forsman; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Corporate sustainability has been discussed for a long time as it affects the entire world. The true definition of sustainability came to be established with the Brundtland report in 1987. Paraphrased the report stated that sustainability is being able to meet the needs of today without sacrificing the future for succeeding generations. LÄS MER

  3. 3. Djurgården : En studie om social hållbarhet

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Turismvetenskap

    Författare :Tone Berglund; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : This paper describes socially sustainable tourism development and investigates how it applies to the tourist destination Djurgården. The author wanted to investigate how the definition of social sustainability has developed over time and how attractions located on Djurgården define and work to improve it. LÄS MER

  4. 4. What is the greenest way to eat your greens?

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Ekonomisk-historiska institutionen

    Författare :Emy Vijverberg; [2023]
    Nyckelord :sustainability; triple bottom line model; local production and consumption; comparative analysis; multi-criteria analysis; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : The global food industry is the second main contributor to climate change whilst climate change also poses threats to future food security (Ritchie & Roser, 2020). One of the suggestions to decrease the environmental footprint of consumption and increase the resilience of food systems, is the shift to local production and consumption (Stein & Santini, 2021; Van Gameren et al. LÄS MER

  5. 5. Hållbarhetsrapporteringens effekter för flygbranschen : en fallstudie av Swedavias hållbarhetsrapportermellan 2017 och 2019

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :David Hartman; [2021]
    Nyckelord :kommunikation; Triple Bottom Line; hållbarhetsredovisning; hållbar utveckling;

    Sammanfattning : Att arbete utefter en hållbar utveckling ställer höga krav på organisationsledningar – de behöver arbeta utefter Brundtland-rapportens definition av hållbar utveckling, samtidigt som de tillfredsställer organisationens intressenters behov. Det har lett till att organisationer sätter tydliga mål, prioriterar hållbarhetsarbetet och tar generellt ett större ansvar över dess påverkan. LÄS MER