Sökning: "bullwhip"
Visar resultat 1 - 5 av 28 uppsatser innehållade ordet bullwhip.
1. Inventory management: A high-level analysis of selected process elements, and factors impacting plan performance - A case study at Alfa Laval
Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk logistikSammanfattning : Purpose: The purpose of this thesis is to increase the effectiveness of the case company, Alfa Laval’s, inventory management by finding challenges, opportunities, and gaps within its current inventory management practices. Background: An essential part of an organization’s planning and control is inventory management, which helps manage supply and demand uncertainty as well as mismatches in upstream and downstream variables, as small changes in inventory management practices can greatly impact an organization's efficiency and responsiveness. LÄS MER
2. Supply chain effects of utilizing non destructive quality inspection in food production
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälleSammanfattning : Reducing waste and increasing efficiency in food supply chains is important for a sustainable food production. Modified Atmosphered Packaging (MAP) is a method of increasing food durability that requires gas quality and potential gas leakage inspection. LÄS MER
3. Konsumentbeteendets påverkan på försörjningskedjan : Kvantitativ studie om att undersöka effekter av ändrad livsmedelskonsumtion under oro för kriser
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för industriell ekonomi, industridesign och maskinteknikSammanfattning : Konsumentbeteende påverkas av olika faktorer, oro för kriser är något som kan förändra konsumentbeteendet och ha en stor påverkan på livsmedelskedjan. Under covid-19 syntes dess förändringar tydligt då rädsla och oro fick människor att bunkra. Liknande beteenden märktes även under början av kriget mellan Ryssland och Ukraina. LÄS MER
4. Användning av automatiserade ordersystem för att förhindra matsvinn ilivsmedelsbutiker : En undersökning av vidare utvecklingsmöjligheter av automatiserade ordersystem för att ytterligare minska matsvinn
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för informatik och mediaSammanfattning : Matsvinn är försummandet av mat som är producerat för att konsumeras. Matsvinn innebär inte bara en ekonomisk förlust, utan bidrar också till ökat koldioxidutsläpp. Matsvinn sker i alla sektorer av matkedjan, men till stor del i livsmedelsbutiker. LÄS MER
5. Framtiden för blockchain : En studie om hur bullwhip-effekten kan mildras inom livsmedelsbranschens försörjningskedja
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/FöretagsekonomiSammanfattning : Dagens komplexa försörjningskedjor försvårar informationsdelning mellan företag där främst kommunikationen brister. Inom livsmedelsbranschens färskvaruhantering kan detta få finansiella, sociala och miljömässiga konsekvenser. LÄS MER