Sökning: "c -uppsats hälsa och mat"

Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade orden c -uppsats hälsa och mat.

  1. 1. Temperaturens inverkan på tillväxt av olika mikroorganismer på frysta livsmedel

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Almohannad Alahmad; [2022]
    Nyckelord :Frysning; ; förskämning; hållbarhet; mikroorganism; upptining;

    Sammanfattning : Metoder för att bevara mat har varit en viktig aspekt för att säkra livsmedelsförsörjningen genom historien. Frysning och andra konserveringsmetoder har använts med framgång under årens lopp för att förlänga livsmedels hållbarhetstid, men det finns ibland mikroorganismer på livsmedel som kan växa till mängder som kan leda till sjukdom och utgöra problem för individers hälsa, eller så kan de förskämma livsmedel. LÄS MER

  2. 2. Lågstadiebarns uppfattningar och faktakunskap om kost och hälsa : En fokusgruppsstudie

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Natalia Gaj; Tobias Löfgren; [2015]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : BAKGRUND Två av de mest inflytelserika faktorerna bakom barns matvanor har alltid varit de matvanor som finns inom familjen och de vanor och information som tillhandahålls av skolan. Föräldrar och skola har ett ansvar att ge barn en sund grundsyn på mat och hälsa samt hjälpa dem att fatta hälsosamma beslut i livet. LÄS MER

  3. 3. Pedagogisk måltid i förskolan : Förskolepedagogers attityder och ätande

    Kandidat-uppsats, Akademin för hälsa och arbetsliv

    Författare :Rosie Karlsson; [2011]
    Nyckelord :preschool; pedagogic meal; lunch box; role model; förskola; pedagogisk måltid; matlåda; förebild;

    Sammanfattning : Syftet med denna studie var att undersöka huruvida det finns skillnader i förskolepersonalens lunchmåltid beroende på om de äter pedagogisk lunch, det vill säga samma mat som barnen, eller medhavd matlåda. Studiedesignen är av beskrivande och jämförande karaktär, och undersökningen skedde i en medelstor svensk stad där tre förskolors kvinnliga personal deltog. LÄS MER

  4. 4. Maten läker trycksår : Nutritionens betydelse i behandling av trycksår

    Kandidat-uppsats, Sektionen för hälsa och samhälle (HOS)

    Författare :Hanna Dahlin; Erika Johansson; [2011]
    Nyckelord :Energiintag; Nutrition; Näringsämnen; Sårläkning; Trycksår.;

    Sammanfattning : Trycksår är en ofta förekommande skada inom vården och ca 14 % av patienter på äldreboenden och sjukhus i Sverige lider av trycksår. Ett trycksår kan uppstå inom loppet av 60 minuter och en stor riskfaktor är dålig nutritionsstatus. LÄS MER

  5. 5. Konsumentekonomi i skolämnet hemkunskap/hem och konsumentkunskap. En analys av läroböcker 1982-2008 i relation till styrdokument

    C-uppsats,

    Författare :Nassima REZAGHOLI; Helena Weibull; [2010]
    Nyckelord :Konsumentekonomi; Styrdokument; Läroböcker; Hemkun;

    Sammanfattning : SammanfattningSyftet med denna studie är att undersöka hur textens innehåll av kunskapsområdet konsumentekonomi iläroböcker i hemkunskap/hem- och konsumentkunskap har förändrats relaterat till läroplanerna Lgr 80 och Lpo94. Avsikten är att utifrån grundskolans läroböcker belysa, analysera och jämföra texterna i några utvaldaläroböckerna mellan åren 198-008. LÄS MER