Sökning: "c -uppsats hälsa och mat"
Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade orden c -uppsats hälsa och mat.
1. Temperaturens inverkan på tillväxt av olika mikroorganismer på frysta livsmedel
Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Metoder för att bevara mat har varit en viktig aspekt för att säkra livsmedelsförsörjningen genom historien. Frysning och andra konserveringsmetoder har använts med framgång under årens lopp för att förlänga livsmedels hållbarhetstid, men det finns ibland mikroorganismer på livsmedel som kan växa till mängder som kan leda till sjukdom och utgöra problem för individers hälsa, eller så kan de förskämma livsmedel. LÄS MER
2. Lågstadiebarns uppfattningar och faktakunskap om kost och hälsa : En fokusgruppsstudie
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : BAKGRUND Två av de mest inflytelserika faktorerna bakom barns matvanor har alltid varit de matvanor som finns inom familjen och de vanor och information som tillhandahålls av skolan. Föräldrar och skola har ett ansvar att ge barn en sund grundsyn på mat och hälsa samt hjälpa dem att fatta hälsosamma beslut i livet. LÄS MER
3. Pedagogisk måltid i förskolan : Förskolepedagogers attityder och ätande
Kandidat-uppsats, Akademin för hälsa och arbetslivSammanfattning : Syftet med denna studie var att undersöka huruvida det finns skillnader i förskolepersonalens lunchmåltid beroende på om de äter pedagogisk lunch, det vill säga samma mat som barnen, eller medhavd matlåda. Studiedesignen är av beskrivande och jämförande karaktär, och undersökningen skedde i en medelstor svensk stad där tre förskolors kvinnliga personal deltog. LÄS MER
4. Maten läker trycksår : Nutritionens betydelse i behandling av trycksår
Kandidat-uppsats, Sektionen för hälsa och samhälle (HOS)Sammanfattning : Trycksår är en ofta förekommande skada inom vården och ca 14 % av patienter på äldreboenden och sjukhus i Sverige lider av trycksår. Ett trycksår kan uppstå inom loppet av 60 minuter och en stor riskfaktor är dålig nutritionsstatus. LÄS MER
5. Konsumentekonomi i skolämnet hemkunskap/hem och konsumentkunskap. En analys av läroböcker 1982-2008 i relation till styrdokument
C-uppsats,Sammanfattning : SammanfattningSyftet med denna studie är att undersöka hur textens innehåll av kunskapsområdet konsumentekonomi iläroböcker i hemkunskap/hem- och konsumentkunskap har förändrats relaterat till läroplanerna Lgr 80 och Lpo94. Avsikten är att utifrån grundskolans läroböcker belysa, analysera och jämföra texterna i några utvaldaläroböckerna mellan åren 198-008. LÄS MER