Sökning: "c sjukdom"
Visar resultat 1 - 5 av 180 uppsatser innehållade orden c sjukdom.
1. Biological control of verticillium stem striping disease on oilseed rape : fungi as friends and foes
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Forest Mycology and Plant PathologySammanfattning : The cultivation of oilseed rape faces challenges caused by pests and pathogens, and soil-borne pathogens such as Plasmodiaphora brassicae (clubroot) are among the main causes of disease. Verticillium longisporum is another soil-borne pathogen, which causes the verticillium stem striping disease in Brassica plants, including oilseed rape. LÄS MER
2. Effect of DNAJB6 on α-synuclein amyloid fibril aggregation and dis-aggregation
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Biofysikalisk kemiSammanfattning : Amyloid proteins are a group of proteins with the ability to form large fibrillar aggregates, identifiable by their cross-β core structure. These aggregates are linked to several different neurodegenerative diseases such as Parkinson’s disease and Alzheimer’s disease and due to the growing rate of people diagnosed, there is a need to combat these diseases. LÄS MER
3. Cystatin C i urin som markör för akut njurskada hos hundar
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Cystatin C är ett protein och en proteinasinhibitor med låg molekylärvikt (13kDa) som är involverat i intracellulär proteinkatabolism och produceras med konstant hastighet. Urin-cystatin C (uCysC) hos en frisk hund resorberas fullständigt i proximala tubuli och finns normalt i mycket små, ej mätbara mängder i urinen. LÄS MER
4. Ingen effekt av fermenterade sojaprodukter på blodfetter
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Syfte: Syftet med denna systematiska översikt var att undersöka det vetenskapliga underlaget för att supplement av fermenterade sojaprodukter har en effekt på blodfetter hos vuxna med normala blodfettsnivåer. Metod: Litteraturinsamlingen genomfördes i databaserna PubMed och Scopus. LÄS MER
5. Temperaturens inverkan på tillväxt av olika mikroorganismer på frysta livsmedel
Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Metoder för att bevara mat har varit en viktig aspekt för att säkra livsmedelsförsörjningen genom historien. Frysning och andra konserveringsmetoder har använts med framgång under årens lopp för att förlänga livsmedels hållbarhetstid, men det finns ibland mikroorganismer på livsmedel som kan växa till mängder som kan leda till sjukdom och utgöra problem för individers hälsa, eller så kan de förskämma livsmedel. LÄS MER