Sökning: "campylobacter jejuni"

Visar resultat 1 - 5 av 21 uppsatser innehållade orden campylobacter jejuni.

  1. 1. Storage of poultry manure in containers : changes in physiochemical parameters and survival of intestinal bacteria

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Homayoon Davam; [2022]
    Nyckelord :Enterobacteriaceae; Salmonella; composting; straw; litter decontamination; chicken manure;

    Sammanfattning : High nutrient content of chicken litter has made it one of the best organic fertilizers for agricultural land. However, reusing poultry litter in agriculture can be associated with food-borne pathogens such as E.coli, Salmonella and Campylobacter. LÄS MER

  2. 2. Large-scale pan-genome analysis of Campylobacter jejuni : with a special focus on virulence factors in the accessory genome

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för biologisk grundutbildning

    Författare :Milena Regina Trabert; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 3. Produktion av biofilm med MRSA, MRSP eller Campylobacter jejuni, samt hur olika desinfektionsmedel påverkar den

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Moa Therése Viklund; [2022]
    Nyckelord :biofilm; destruktion av biofilm; Campylobacter jejuni; stafylokocker; MRSA; MRSP; desinfektion; rengöring; peroxymonosulfat buffrade syror; perättiksyra; väteperoxid; hypoklorsyra; etanol;

    Sammanfattning : I denna studie ingick såväl produktion av biofilm i en statisk modell med mikrotiterplattor där biofilmen fick växa ostört i 5 dagar i inkubationsskåp i 30 °C, samt en mer dynamisk modell. I den dynamiska modellen ingick vattenledningsrör där buljong och bakterier växt i inkubationsskåp i 30 °C i 5 dagar för att sedan stå i rumstemperatur i ytterligare 5 dagar med daglig skakning i en timme, samt att buljong byttes ut vid dag 5 och nya bakterier tillsattes dag 7. LÄS MER

  4. 4. Survival of Campylobacter jejuni in frozen chicken breast fillet

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Ella Råhlén; [2021]
    Nyckelord :Campylobacter jejuni; broiler meat; frozen; survival; ST-257; ST-918;

    Sammanfattning : This thesis aimed to study how two sequence types of Campylobacter jejuni, ST-257 and ST-918, survive freezing in broiler fillets. Campylobacteriosis is the most reported zoonosis in the EU, with over 200,000 reported cases annually. Broilers are considered the primary source of human exposure. LÄS MER

  5. 5. Kan Campylobacter överföras via hönsägg?

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Jeremy Rocchio; [2021]
    Nyckelord :Campylobacter jejuni; ägg; höns; kyckling; överlevnad; överföring;

    Sammanfattning : Campylobacterios är den vanligaste rapporterade orsaken till magtarminfektion hos människor i såväl Sverige som övriga Europa och USA. Campylobacter jejuni subsp. jejuni är den underart som oftast orsakar sjukdom. Sjukdomen orsakar stora ekonomiska kostnader för samhället varje år. LÄS MER