Sökning: "capsaicinoids"

Hittade 2 uppsatser innehållade ordet capsaicinoids.

  1. 1. Characterization of capsaicinoid production in recombinant Saccharomyces cerevisiae

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för hälsa och samhälle (HS)

    Författare :Claudia Lentmaier; [2018]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Kapsaicinoider är ämnen som finns i chilifrukterna och har på senaste tiden fått intresse som läkemedel på grund av sina analgetiska, anti-inflammatoriska och anti-cancer egenskaper. Ett nytt tillvägagångssätt att producera kapsaicinoider kan vara syntesen i rekombinant Saccharomyces cerevisiae med hjälp av metabolisk engineering och rekombinant DNA-tekniker. LÄS MER

  2. 2. Natural Extraction of Pungency

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Beatriz Sanchez Santana; [2017]
    Nyckelord :Organic Extract; Halal; Capsaicin; chilli peppers; food technology; livsmedelsteknologi; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Chilli extract is used in the food industry for multiple applications, such as a flavour for hot sauces or spicy chocolates. The demand for organic products has grown in the recent years, while changes in demography make it necessary to obtain and aroma that can fulfil the market needs. LÄS MER