Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 55 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Möjligheterna för återvinning eller återanvändning av kaseinfekterad betong

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, KTH/Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)

    Författare :Merve Pektas; [2023]
    Nyckelord :Hållbarhet; sjuka hus; återvinning; kasein; betong;

    Sammanfattning : Kvarteret Silverskopan som ligger i centrala Stockholm har sedan länge haft problem med fukt i fastigheterna. De mätningar som gjorts har visat tydliga resultat på höga fukt- och kaseinhalter.  Kasein är ett protein som finns i mjölkprodukter och är ofarligt när det förekommer i torr miljö. LÄS MER

  2. 2. Properties & Stability of Hybrid Pea-Dairy Protein Formulas

    Master-uppsats, Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Författare :Kyriaki-Eirini Moschou; [2023]
    Nyckelord :properties; stability; hybrid formula; pea-dairy; protein mixtures; development; RTD; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : The aim of this study was to investigate the functional properties and stability of hybrid pea-dairy protein formulas. To achieve this goal, the combination of pea protein isolate (PPI) with dairy proteins such as micellar casein isolate (MCI), sodium caseinate (NaCas), whey protein aggregate (WPA) was evaluated. LÄS MER

  3. 3. Characterization of potato protein and its calcium binding capacity

    Master-uppsats, Lunds universitet/Beräkningskemi; Lunds universitet/Tillämpad biokemi

    Författare :Signe König; Erika Thomson; [2023]
    Nyckelord :Patatin; Calcium; Food supplement; Calcium Assay; Alcalase; potato protein; Applied biochemistry; Biology and Life Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Calcium is essential for the human body as it has functions in the nervous system, bones and formation of teeth. Deficiency in this important nutrient can be detrimental to health and cause life-long issues. Calcium can be found in various foods, like dairy products, but certain plant-based alternatives to milk needs to be fortified with calcium. LÄS MER

  4. 4. Suspensions of Calcium Phosphate : Interactions of milk proteins to hydroxyapatite

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Ying Chen; [2023]
    Nyckelord :Calcium fortification; Milk proteins interactions; Colloid chemistry; Food technology; engineering and nutrition; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Capolac is a product containing hydroxyapatite (HA) from Arla Food Ingredients, to be used for calcium fortification. The adsorption of casein and whey proteins onto the Capolac was investigated, aiming to solve the sedimentation problem of this insoluble calcium phosphate. LÄS MER

  5. 5. Association between technological properties of bovine milk, cold induced depletion and genetic variants of β- and κ-casein

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Simon Tobias Höxter; [2023]
    Nyckelord :Milk proteins; casein micelle; β-casein depletion; micelle size; milk coagulation properties Swedish;

    Sammanfattning : Caseins (CN) represent about 80% of the total protein in bovine milk and are of major importance in dairy production. The four casein types, i.e., αs1-, β-, αs2-, and κ-casein are in turn divided into different genetic variants. LÄS MER