Sökning: "casein"
Visar resultat 16 - 20 av 55 uppsatser innehållade ordet casein.
16. Resistens mot Caprin artrit encefalit och genetisk variation i αS1-kasein genen (CSN1S1) hos svenska getter
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : Caprin artrit encefalit (CAE) och låga koncentrationer av αS1-kasein (αS1-kn) i mjölken är två problemområden inom den svenska getproduktionen. Caprin artrit encefalit är en virussjukdom som liknar humant immunbristvirus (HIV) hos människa och maedi visna hos får. LÄS MER
17. Metodutveckling för bestämning av vattenhalt i presspan
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, KTH/Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)Sammanfattning : Vid produktion av nya transformatorer adsorberas fukten från luften i den fasta isolationen (presspan) vilket påverkar isolationskapaciteten. Därför genomgår transformatorn en torkningsprocess innan den fylls med olja. Vatteninnehållet i den fasta isolationen mäts kvantitativt genom Karl Fischer (KF)-titrering. LÄS MER
18. Effectiveness of Casein Phosphopeptide- Amorphous Calcium Phosphate (CPP-ACP) in Remineralization of Early Carious Lesions. A systematic review
Master-uppsats, Malmö universitet/Odontologiska fakulteten (OD)Sammanfattning : AbstractAimTo assess the effectiveness of CPP-ACP in combination with daily fluoride use versus daily fluoride use alone on remineralization of early carious lesions in randomized controlled trials (RCTs).Material and methodsA systematic literature search was conducted following the PRISMA 2009 statement. LÄS MER
19. Plasmin and plasminogen variation in bovine raw milk : impact of season, breed and milking system
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Plasmin (PL) is a native proteinase in milk, which combines a complex system consisting of its zymogen called plasminogen (PG), inhibitors and activators, which activity is known to make considerable changes in the dairy products, which represent in irregulating of casein hydrolysis and poor clotting properties, that may slow the cheese ripening process and consequently increase the processing expense. The objective of this study was to investigate if on-farm factors (i. LÄS MER
20. Skiljer sig bromelainaktiviteten i färsk ananas jämfört med processade ananasprodukter?
M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTHSammanfattning : Enligt studier har ananasens enzym bromelain en positiv effekt på hälsan, exempelvis anticancereffekt samt en gynnsam verkan för matsmältningen. Bromelain har även visat sig vara inflammationsdämpande samt att det ökar proteinupptaget hos äldre. LÄS MER