Sökning: "casein"

Visar resultat 21 - 25 av 55 uppsatser innehållade ordet casein.

  1. 21. Detection of mutational sites in the CSN1S1 gene and analysis of αs1-casein composition of the milk in Swedish goats (Capra hircus)

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Författare :Agnes Björk; [2018]
    Nyckelord :Swedish goats; goat milk; caseins; αs1-casein; CSN1S1; deletion; exon 12;

    Sammanfattning : The total number of goats (Capra hircus) in Sweden is small compared to the Swedish population of cattle and the Norwegian population of goats. Cheese making from goat milk is one of the productions done in Sweden, even though Swedish goats have a low percentage of caseins in the milk (2.1 %) compared to Nubian goats. LÄS MER

  2. 22. Lipase activity in Swedish raw milk

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Julia Hartmann; [2018]
    Nyckelord :food technology; livsmedelsteknologi; raw milk; lipase activity; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Bovine milk contains several enzymes which can affect the quality of milk. One of these enzymes are lipases which hydrolyse the triacylglycerides in milk. In this process off-flavours, odour and product defects are generated. LÄS MER

  3. 23. Proteinbaserat material för livsmedelsförpackningar : med fokus på mjölkproteiner

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Gabriella Apelthun; [2018]
    Nyckelord :Protein; whey; casein; edible films; food packaging; material;

    Sammanfattning : Livsmedelsförpackningar är ett område som har stor utvecklingspotential eftersom både konsumtionen och produktionen av plast har ökat sedan 50-talet. Trots att vi vet att konventionella plastmaterial framställs av råmaterialet petroleum, en icke förnybar och uttömbar källa. Förpackningsindustrin står för den största andelen plast. LÄS MER

  4. 24. Milk coagulation : impact on cheese

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Elisabet Runesson; [2018]
    Nyckelord :Milk; cheese; Milk coagulating enzymes; chymosin; pepsin; rennet; animal origin milk coagulant; microbial milk coagulant; recombinant chymosin; plant-based milk coagulant;

    Sammanfattning : Cheesemaking origins from “The fertile crescent”, nowadays southern Turkey, some 8000 years ago. Curd was found in young, still suckling, ruminants’ stomachs after slaughter. LÄS MER

  5. 25. Effekt av gluten- och mjölkproteinfri kost på gastrointestinala symtom hos barn med autismspektrumtillstånd: En systematisk översiktsartikel

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Mikaela Thelander; Stahlén Isabell; [2017-06-02]
    Nyckelord :Autismspektrumtillstånd; gluten; kasein; mjölkprotein; gastrointestinala symtom; Autism spectrum disorders; casein; milk proteins; gastrointestinal symptoms;

    Sammanfattning : Sammanfattning Titel: Effekt av gluten- och mjölkproteinfri kost på gastrointestinala symtom hos barn med autismspektrumtillstånd: En systematisk översiktsartikel Författare: Isabell Stahlén och Mikaela Thelander Handledare: Andrea Mikkelsen Examinator: Frode Slinde Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2017-04-05 Bakgrund: Autismspektrumtillstånd (ASD) är ett samlat begrepp för flera neurologiska funktionsnedsättningar vilket leder till ett nedsatt eller annorlunda sätt att ta in, bearbeta och förstå information. Hypoteser antyder att peptider från gluten och kasein skulle kunna ha en påverkan på beteenden typiska vid ASD, samt en påverkan på gastrointestinala (GI) symtom vilket är frekvent förekommande hos barn med ASD. LÄS MER