Sökning: "certifiering livsmedel"

Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser innehållade orden certifiering livsmedel.

  1. 1. Konsten att handla hållbart : En studie om greenwashing och konsumenters förtroende till certifiering och miljömärkning av livsmedel

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för samhälls- och kulturvetenskap (from 2013)

    Författare :Josefin Karlsson; [2022]
    Nyckelord :Greenwashing; grön marknadsföring; grön konsumtion; livsmedel; ekologisk certifiering; miljömärkning;

    Sammanfattning : Consumer demand for green products in the market is increasing. This has led to green marketing becoming more common, however, the line between green marketing and greenwashing is not entirely clear. LÄS MER

  2. 2. Växtnäringsförsörjning i ekologisk odling utan tillförsel av animaliska gödselmedel

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Anton Odhnoff; Zottie Eidstam; [2020]
    Nyckelord :växtbaserad odling; vegan; ekologisk odling; växtnäring; gröngödsling; bördighet; mikroliv; plant-based farming; vegan; organic production; plant nutrient; green manures; soil fertility; microlife;

    Sammanfattning : The study is about plant nutrient supply for an organic, plant-based cultivation system. The purpose has been to find out whether the nutritional supply can be secured by different cultivation methods in an organic plant-based cultivation system. The reason we choose this subject is because of its relevance for the future. LÄS MER

  3. 3. Mellanhandens roll i certifieringskedjan : en fallstudie på Svenskt Sigill

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :August Breitholtz; Lukas Hempel; [2020]
    Nyckelord :certifiering; certifieringskedja; intermediär; mellanhand; standard; Svenskt Sigill;

    Sammanfattning : In a globalised world where food is exported and imported around the earth there are high demands on the quality and safety of the food. One way to meet these demands are through certifications, which simply means the food follows a certain set of standards. LÄS MER

  4. 4. Hur ett certifieringsorgan kan bidra till en hållbar värdekedja : en fallstudie om Svenskt Sigills nya certifiering

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Caroline Beck-Friis; Malin Holm; [2019]
    Nyckelord :värdekedja; marknadskanal; hållbar utveckling; hållbart fiske; certifieringsorgan;

    Sammanfattning : Med miljöföroreningar och överfisket i världshaven står fiskbranschen inför stora utmaningar för att ställa om till ett mer hållbart fiske. Landbaserade system för fisk- och skaldjursproduktion är en relativt ny produktionsform som uppkommit där systemen har en uppbyggnad likt ett kretslopp. LÄS MER

  5. 5. Miljömärkning på livsmedel : Konsumenters kunskap och preferenser

    M1-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för biologi och miljö (BOM)

    Författare :Emma Sedig; [2016]
    Nyckelord :Miljömärkningar; Konsumentval; Konsumenternas kunskap om miljömärkningar;

    Sammanfattning : The society today is a very environmentally conscious society, at least that´s what it seems like. In this study, which is a combined literature review and survey, focus was at whether people have confidence in eco-labels, if they know what it stands for, how many people bought them and what labels they bought. LÄS MER