Sökning: "chefskap linnéuniversitetet"

Visar resultat 1 - 5 av 19 uppsatser innehållade orden chefskap linnéuniversitetet.

  1. 1. Hur påverkar det känslomässiga arbetet den psykosociala arbetsmiljön inom Socialförvaltningens barn- och ungdomsvård?

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för management (MAN)

    Författare :Moa Persson; Emmie Rydén; [2023]
    Nyckelord :Emotional labor; health and ill-health; leadership; management; psychosocial work environment; social work.; Socialt arbete; psykosocial arbetsmiljö; känslomässigt arbete; chefskap; hälsa och ohälsa; ledarskap.;

    Sammanfattning : Purpose: The purpose of this study is to gain an increased understanding of how emotional work affects the psychosocial work environment within Socialförvaltningen’s child and adolescent care. The aim is also to identify the measures taken to promote a good psychosocial work environment. LÄS MER

  2. 2. Den hemtrevliga arbetsplatsen : En kvalitativ studie om hur det systematiska arbetsmiljöarbetet kan bedrivas vid hemarbete utifrån ett chefsperspektiv, vilka hälsoeffekter hemarbete kan resultera i och hur det systematiska arbetsmiljöarbetet kan bedrivas framgångsrikt i framtiden

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för organisation och entreprenörskap (OE)

    Författare :Philip Nilsson; Jesper Sandström; [2022]
    Nyckelord :systematiskt arbetsmiljöarbete; organisatorisk arbetsmiljö; psykosocial arbetsmiljö; fysisk arbetsmiljö; hemarbete; hybridarbete; kommunikation; hälsa; chef;

    Sammanfattning : The study aims to depict how systematic work environment management can be conducted during remote work. Furthermore, the study aims to present what health effects which can follow due to remote work and how the systematic work environment management can be conducted effectively during remote work. LÄS MER

  3. 3. Distansarbetets påverkan på chefer med personalansvar : En studie att utifrån ett chefsperspektiv lyfta fram utmaningar och erfarenheter i ledarskapet att lära sig av från pandemin

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för pedagogik och lärande (PEL)

    Författare :Fredrik Lillbäck; Jakob Hammarström; [2022]
    Nyckelord :Utmaningar; erfarenheter; ledarskap; distansarbete; lärande; chefskap; pandemi; covid-19;

    Sammanfattning : Syftet med studien var att undersöka vilka utmaningar chefer stött på under pandemin kopplat till distansarbete samt vilka erfarenheter de tar med sig och hur det kan ha påverkat deras ledarskap. Studien utfördes genom en kvalitativ metod med ett hermeneutiskt antagande där semistrukturerade intervjuer var grunden för insamling av empiriskt material. LÄS MER

  4. 4. Beslutsfattande vid samordning av transporter under Covid-19-pandemin : Hur ter sig chefsarbetet med avseende på beslutsfattande under en pandemi på Serviceresor Region Kronoberg?

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för organisation och entreprenörskap (OE)

    Författare :Evelina Velke; Sophie Bergström; [2021]
    Nyckelord :Decision-making; Management; Crisis management; Covid-19; Sense making; Beslutsfattande; Chefskap; Krishantering; Covid-19; Meningsskapande;

    Sammanfattning : Covid-19-pandemin påminner oss om att vi lever i en föränderlig värld, en enhet som verkar för att ge invånarna ett gott liv och som var dag arbetar nära pandemin är Serviceresor på Region Kronoberg. Något som är av intresse i denna uppsats är hur chefers beslutsfattande ser ut under en så unik situation. LÄS MER

  5. 5. Restaurangbranschen under en pandemi : En kvalitativ studie om företag inom restaurangbranschen i deras kamp mot pandemin gällande styrning och ledarskap i organisationen

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för ekonomistyrning och logistik (ELO)

    Författare :Kevin Johansson; Simon Nilsson; [2021]
    Nyckelord :Kris. ledarskap; chefskap; styrning;

    Sammanfattning : Titel: Restaurangbranschen under en pandemi Syfte: Syftet med denna studie av restaurangers hantering av pandemin är att dels undersöka om ledarna har förändrat sitt sätt leda för att anpassa sig till den rådande krisen. Samt om styrningen av restaurangerna har ändrats för att de ska kunna fortsätta sin verksamhet. LÄS MER