Sökning: "chickpea"

Hittade 5 uppsatser innehållade ordet chickpea.

  1. 1. Falafel på favaböna : En studie på olika ingrediensers effekt på volym och textur

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik (kandidat); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Johanna Lavin; Amanda Valenzuela Diaz; [2022]
    Nyckelord :food science; livsmedelsteknik; favaböna; falafel; proteinskifte; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Köttkonsumtionen ökar hela tiden och bidrar till en negativ klimatpåverkan. Detta på grund av de växthusgaser som köttindustrin medför. Att äta en mer växtbaserad kost kan ha en effektfull inverkan på minskandet av dessa växthusgaser. LÄS MER

  2. 2. Hummus : En studie i laborationskala

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik (kandidat); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Simon Oskarsson; Axel Nilsson; [2022]
    Nyckelord :Kikärtor; kabuli; kabuli chana; desi; kala chana; Fabaceae; Garbanzoböna; Cicer; autoklavering; sensorisk kvalitet; baljväxter; hummus; food science; livsmedelsteknik; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Problembeskrivning: Efterfrågan och tillgången på hälsosamma måltidslösningar har ökat stadigt de senaste åren och inget tyder på att det är en trend som kommer ändras inom snar framtid. Livsmedelsbranschen är i ständig utveckling och marknaden för hälsosamma måltidslösningar on the go sparar mycket tid för konsumenter. LÄS MER

  3. 3. How do different ingredients affect the fermentation time and structure of plant-based yoghurt-like products?

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Nicki Holmgran; Jens Svendsen; [2021]
    Nyckelord :Food Engineering; Livsmedelsteknik; plant-based; yoghurt; oat; pea; chickpea; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The market of plant based dairy alternatives such as yoghurt alternatives continues to grow as more information on the environmental impact of traditional dairy products become available. The plant-based yoghurt alternatives come with a new set of problems, including longer fermentation times and poor gel structure formation. LÄS MER

  4. 4. Optimizing the preparation of cooked chickpea

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Julia Engsner; [2020]
    Nyckelord :chickpeas; pulses; legumes; boiling; cooking; soaking; treatment; preparation; optimization;

    Sammanfattning : The demand of processing pulses (dry beans, lentil, and peas) into various foods has increased over the recent years as they are considered a sustainable and healthy food. Thus, a sustainable processing of them is equally important for the future. LÄS MER

  5. 5. GRAIN MARKET AND RURAL LIVELIHOODS IN ETHIOPIA: A CASE OF STRUCTURE, CONDUCT AND PERFORMANCE OF GRAIN MARKET IN LUME WOREDA OF OROMIYA REGION.

    Master-uppsats, Lunds universitet/LUMID International Master programme in applied International Development and Management

    Författare :Abraham Feyissa; [2009]
    Nyckelord :Smallholders; Ethiopia; Grain Marketing; Livelihoods.; Rural; Social Sciences;

    Sammanfattning : Agriculture Development Led Industrialization (ADLI) has been government development strategy since 1990s; and its objective was to develop a market oriented modernized agriculture sector, with the development of the industry to follow this as a next development stage using the raw material from agriculture. The strategies for the agriculture development have focussed on extension and research services and development of infrastructure. LÄS MER