Sökning: "christina skjöldebrand"

Hittade 2 uppsatser innehållade orden christina skjöldebrand.

  1. 1. Livsmedelssäkerhet ur ett försörjningskedjeperspektiv

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Jonas Karlsson; Cecilia Eken; [2006]
    Nyckelord :kritiska punkter.; organisationsintegration; informationsteknologisk integration; livsmedelsförsörjningskedjor; Produktsäkerhet; spårbarhet; Management of enterprises; Företagsledning; management; Business and Economics;

    Sammanfattning : .Sammanfattning Titel: Livsmedelssäkerhet ur ett försörjningskedjeperspektiv Författare: Cecilia Eken Jonas Karlsson Handledare: Carl-Henric Nilsson, Ekonomihögskolan, Lunds Universitet Fredrik Nilsson, Avdelningen för Förpackningslogistik, Lunds Tekniska Högskola Christina Skjöldebrand, Avdelningen för Förpackningslogistik, Lunds tekniska Högskola Torgny Nyholm, General Manager Food, Schenker AB Problemställning: Vilka, för produktsäkerheten och spårbarheten, kritiska punkter finns det inom den studerade livsmedelsförsörjningskedjan? Hur bör de kritiska punkterna bäst hanteras/åtgärdas/förbättras? Syfte: Syftet med examensarbetet är att utvidga begreppet kritiska punkter, från att enbart fokusera på produktsäkerhet, till att även innefatta för spårbarheten kritiska punkter i informationsflödet samt relationerna företagen emellan. LÄS MER

  2. 2. DOSS - Värderingsmodell för riskerna vid tillverkningen av flytande livsmedel -En analys av interna risker och deras konsekvenser på produktens varumärke

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Sofia Svensson; Dagmar Ohlsson; [2005]
    Nyckelord :Företagsledning; Management of enterprises; livsmedelsindustri; riskvärderingsmodell; Risk; varumärke; management; Business and Economics;

    Sammanfattning : Sammanfattning Titel DOSS - Värderingsmodell för riskerna vid tillverkningen av flytande livsmedel - En analys av interna risker och deras ekonomiska konsekvenser på produktens varumärke Författare Dagmar Ohlsson & Sofia Svensson Handledare Carl-Henric Nilsson, Universitetslektor vid Technology Management Centrum, Lunds Universitet. Fredrik Nilsson, doktorand vid Förpackningslogistik, Lunds Tekniska Högskola Christina Skjöldebrand, Adjungerad Professor vid Livsmedelsteknik, Lunds Tekniska Högskola Syfte Vårt syfte var att skapa en modell för kartläggning och värdering av interna operativa riskkällor, samt utreda vilka konsekvenser dessa riskkällor kunde få på produktens varumärke. LÄS MER