Sökning: "cidertillverkning"

Hittade 2 uppsatser innehållade ordet cidertillverkning.

  1. 1. Cascade Valorization of Apple Pomace into Polyphenols and Pectins by Green Extraction Processes

    Master-uppsats, KTH/Glykovetenskap

    Författare :Teodóra Gál; [2020]
    Nyckelord :pectin; subcritical water extraction; apple pomace; phenolic compounds; antioxidant activity; pektin; extraktion med subkritiskt vatten; äpple press; fenoliska ämne; antioxiderande aktivitet;

    Sammanfattning : I det här projektet extraherades värdefulla komponenter från äpple-pomace som är en restprodukt från cidertillverkning. Restprodukten var tillhandahållen av en svensk cidertillverkare. Extraktionen fokuserades mot pektin och fenolföreningar som uppvisar antioxiderande aktivitet. LÄS MER

  2. 2. Karaktärisering av äpplesorter : för framställning av juice och cider

    Kandidat-uppsats, SLU/Horticulture (until 121231)

    Författare :Carina Nilsson; [2011]
    Nyckelord :äpplesorter; Malus domestica; äpplejuice; cider; Saccharomyces bayanus; champagnejäst; Saccharomyces cerevisiae; öl- och vinjäst; jäst; äppelcider; fermentering; smaktest; äpple; juice; Sverige; Balsgård;

    Sammanfattning : The purpose of this study was to evaluate which apple cultivars are best suited for production of juice and cider. The study was limited to 41 cultivars. Common as well as uncommon apple cultivars were selected from available cultivars in the cold storage at Balsgård, Department of Horticultural Plant Breeding and Biotechnology, SLU. LÄS MER