Sökning: "cidertillverkning"
Hittade 2 uppsatser innehållade ordet cidertillverkning.
1. Cascade Valorization of Apple Pomace into Polyphenols and Pectins by Green Extraction Processes
Master-uppsats, KTH/GlykovetenskapSammanfattning : I det här projektet extraherades värdefulla komponenter från äpple-pomace som är en restprodukt från cidertillverkning. Restprodukten var tillhandahållen av en svensk cidertillverkare. Extraktionen fokuserades mot pektin och fenolföreningar som uppvisar antioxiderande aktivitet. LÄS MER
2. Karaktärisering av äpplesorter : för framställning av juice och cider
Kandidat-uppsats, SLU/Horticulture (until 121231)Sammanfattning : The purpose of this study was to evaluate which apple cultivars are best suited for production of juice and cider. The study was limited to 41 cultivars. Common as well as uncommon apple cultivars were selected from available cultivars in the cold storage at Balsgård, Department of Horticultural Plant Breeding and Biotechnology, SLU. LÄS MER