Sökning: "clean meat"

Visar resultat 1 - 5 av 15 uppsatser innehållade orden clean meat.

  1. 1. “Det var en prestation i dagens nu. Det får man tycka!” : en jämförande studie av skogsarbetarkockornas arbete i två olika delar av Norrland

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Forest Ecology and Management

    Författare :Olivia Forssén; Emma Stridsman; [2022]
    Nyckelord :skogshistoria; kocka; kvinnor i skogsbruk; Norrland; Norrbotten; Tornedalen; Västernorrland; Jämtland;

    Sammanfattning : During the 1930’s, it was common for female forestry cooks to start cook and clean in the remote logging cabins. The forestry cooks improved the standard for the forest workers when they cooked healthy food and cleaned. LÄS MER

  2. 2. Development of an analytical method for the screening of meaty flavors in commercial foodstuff by SPME-GC/O-MS

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Ioannis Protopappas; [2021]
    Nyckelord :Gass Chromatography; Mass spectrometry; Meaty flavors; Aromas; Solid pahse microextraction; Mallaird; Lipid degradation; Food technology; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : The aim of the project was to develop a methodology for the chromatographic analysis able to identify the key odorants in meaty food products. The approach was based on the analysis of an already in market product and the theoretical background of the meaty flavors sensorially. LÄS MER

  3. 3. Är laboratorieodlat kött gött?

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Ellen Apelqvist; Malin Olsson; [2019]
    Nyckelord :In vitro kött; Laboratorieodlat kött; Miljöetik; Normer; clean meat; Sverige; Attityder; Inställning;

    Sammanfattning : Studien undersöker människors inställning till att äta laboratorieodlat kött samt hur produktionen i laboratorium påverkar klimatet jämfört med konventionell produktion. Vi vill förstå vilka faktorer som påverkar inställningen till att konsumera laboratorieodlat kött och vad som ligger bakom den. LÄS MER

  4. 4. Är laboratorieodlat kött gött?

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Apelqvist Ellen; Olsson Malin; [2019]
    Nyckelord :cultured meat; laboratorieodlat kött; miljöetik; clean meat; attityder; normer; in vitro kött; odlat kött;

    Sammanfattning : Studien undersöker människors inställning till att äta laboratorieodlat kött samt hur produktionen i laboratorium påverkar klimatet jämfört med konventionell produktion. Vi vill förstå vilka faktorer som påverkar inställningen till att konsumera laboratorieodlat kött och vad som ligger bakom den. LÄS MER

  5. 5. Trace level analyses of selected perfluoroalkyl substancesin food: Method development and validation

    Master-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Mohammad Sadia; [2019]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : To comprise the future requirements to detect low levels of perfluoroalkane acids, includingbranched and linear perfluorooctane sulfonic acid (PFOS), perfluorooctanoic acid (PFOA),and perfluorohexane sulfonic acid (PFHxS) in food items, here analytical methods fordetermination of PFOS, PFOA and PFHxS in six different food matrices (cow milk, butter,chicken egg, chicken meat, beef, and fish) were optimized and validated. The optimizedmethod was based on alkaline digestion and solid-liquid extraction using acetonitrile,followed by solid phase extraction (SPE) using a weak anion exchange cartridge as clean-up. LÄS MER