Sökning: "consumer sovereignty"

Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden consumer sovereignty.

  1. 1. Blodröda tomater : matsuveränitet och relationsmat som verktyg för ett hållbart italienskt jordbruk

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Linn Hummelstrand; [2023]
    Nyckelord :relationsmat; matsuveränitet; lokalism; italienskt jordbruk;

    Sammanfattning : Denna studie undersöker exempel på insatser som syftar till att skapa lokala livsmedelssystem i Italien. Studien utgår från en konsument, två producenter och en NGO som strävar efter lokala livsmedelssystem baserade på matsuveränitet. Relationella band och synen på det ”lokala” inom livsmedelssystem diskuteras i uppsatsen. LÄS MER

  2. 2. Omnia Omnium Sunt – Everything Belongs to Everybody : Knowledge as a Nonpositional Good in an Education System Governed by Human Capital Theory

    Master-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för barndom, utbildning och samhälle (BUS)

    Författare :Maja Morsing; [2023]
    Nyckelord :Human Capital Theory; assessment; Spinoza; conatus; positional goods; nonpositional goods; standardized testing; assessment for learning; knowledge;

    Sammanfattning : Starting from the experience of watching the role of the teacher turn into a bureaucrat, this work examines the factors dominating current education systems. It identies Human Capital Theory as a main inuence on policy and prioritization decisions in education. LÄS MER

  3. 3. Fashionable & Sustainable? A case study exploring the markets contribution to the ethical consumption gap

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Emma Tyledal; Emelie Blennow; [2022]
    Nyckelord :Ethical consumerism; ethical consumption gap; consumer sovereignty; consumer responsibilization; fashion; market; Social Sciences;

    Sammanfattning : The primary purpose of this study is to examine how the market contributes in creating the ethical consumption gap to serve the underlying structures in which predicates and benefits from the gap. Consequently, the research seeks to add to current theoretical understanding in the field. LÄS MER

  4. 4. Konsumenters inställning till lokalproducerade livsmedel och svensk livsmedelsproduktion : samt vad det finns för utmaningar och möjligheter för verksamheter som erbjuder detta

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Miljövetenskap

    Författare :Elin Björklund; Lisa Jörnstedt; [2022]
    Nyckelord :food safety; small scale; locally produced; consumer and attitude.; livsmedelssäkerhet; småskalighet; lokalproducerat; konsument och inställning.;

    Sammanfattning : Behovet av att se över kopplingarna mellan livsmedelsförsörjningen, hållbarhet och suveränitet - vid tillhandahållandet av livsmedel - har ökat i och med en instabil och osäker omvärld. En ökad lokal och småskalig livsmedelsproduktion skulle på ett nationellt plan kunna göra livsmedelssystemet mer robust och resilient vid eventuella störningar. LÄS MER

  5. 5. Assessment of the Agroecological Potential of Biostimulatory Effects : originating from Effective Microorganisms (EM) in terms of Environmental and Socioeconomic Aspects

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Tania Schwarzer; [2022]
    Nyckelord :effective microorganisms; agroecology; biostimulants; beneficial microorganisms; lactic acid bacteria; bokashi; semi-structured interviews; interpretative phenomenological approach;

    Sammanfattning : Environmental pollution, resource depletion and climate change are related to imbalances in the farming system. Effective microorganisms are seen as a possible solution to these problems. LÄS MER