Sökning: "cooking school"

Visar resultat 1 - 5 av 35 uppsatser innehållade orden cooking school.

  1. 1. Vikten av att förstå viktstigmatisering : En sociologisk undersökning om viktstigmatisering i samband med hem- och konsumentkunskapslektioner utifrån lärarnas uppfattning och kunskap

    Kandidat-uppsats, Högskolan Dalarna/Institutionen för kultur och samhälle

    Författare :Carolina Malm Bogg; [2023]
    Nyckelord :stigma; weight stigma; teachers; young people; POTS; stigma; viktstigma; lärare; ungdomar; POTS;

    Sammanfattning : The study is about how home and consumer teachers perceive weight stigmatization among students in lower secondary education when the physical development is ongoing and the students are affected by, among other things, each other, and ideals. In Sweden, the ideal of thinness is the norm. LÄS MER

  2. 2. A techno-economical analysis of a solar PV system and a feasibility study for biogas production for cooking – A case study of the Tumaini Open School in Tanzania

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Miljö- och energisystem

    Författare :Martina Prpic Vucenov; Lovisa Magnusson Ericsson; [2023]
    Nyckelord :electricity demand; electricity services; electricity consumption; electricity load profile; micro off-grid standalone solar system; solar energy; solar optimisation; solar optimization; PV optimisation; battery optimisation; biogas; biogas plants in developing countries; clean cooking; Tabora; Tanzania; school; MFS; Minor Field Study; biofertiliser; biofertilizer; EWB-SWE; Engineers Without Boarders; SDG 3; SDG 7; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Detta examensarbete är en fallstudie av Tumaini Open School för gravida studenter och studerande mödrar i Tabora, Tanzania. Genom den ideella organisationen Ingenjörer utan gränser Sverige genomförde författarna en Minor Field Study i Tanzania för att fastställa efterfrågade eltjänster, det resulterande elbehovet och den maximala dagliga effektkurvan för skolan vid fullskalig verksamhet. LÄS MER

  3. 3. The Marketing of Plant-Based Protein - The Beyond Meat Case: Making food alternatives appealing to multiple groups of consumers

    Master-uppsats, Göteborgs universitet/Graduate School

    Författare :Avraam Esras; Johnny Tran; [2022-12-14]
    Nyckelord :Plant-based proteins; animal-based protein; marketing devices; store; retail; McDonald; packaging; social media; digital media; influencers; fast-food; convenient; alternative;

    Sammanfattning : This paper aims to describe and discuss how marketing promotes plant-based proteins. Based on the frameworks of the marketing studies within green marketing and marketing devices (Callon et al., 2007; Cochoy, 2008; Peattie, 2001; Ottman et al. LÄS MER

  4. 4. UNGDOMARS SYN PÅ HEMLAGAD MAT & GEMENSAMMA MÅLTIDER : En kvalitativ intervjustudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Ida Winqvist; Frida Landskog Serra; [2022]
    Nyckelord :Commensality; Gemensamma måltider; äta tillsammans; mat; kost; ungdomar; ungdomars syn på mat;

    Sammanfattning : Bakgrund: Mat och måltider kan intas på olika sätt; med familjen, med vänner eller ensam. Familjemåltider och kompismåltider är två olika typer av måltider som ungdomar naturligt har i sin vardag. Forskning menar att familjemåltider värderas högt medan kompismåltiderna är ett sätt att umgås och skapa relationer med kompisar. LÄS MER

  5. 5. SPELAR DET NÅGON ROLL HUR RECEPTET ÄR UTFORMAT I HEM- OCH KONSUMENTKUNSKAPSUNDERVISNINGEN? : En kvalitativ intervjustudie hur elever i årskurs nio resonerar kring olika typer av recept i hem- och konsumentkunskapsundervisningen.

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Yvonne Johansson; Helene Svanström; [2022]
    Nyckelord :Recept; Hem- och konsumentkunskap;

    Sammanfattning : Abstract Background Home economics is a compulsory subject in compulsory school Recipes areused in the teatching of Home economics and based on its syllabus, students makecomparisons and calculations of quantities when cooking and baking and create their ownrecipes. Previous research has shown that students need to have factual knowledge and familiarity in their subject language, but also mathematical prior knowledge to be able touse recepies practically and theoretically. LÄS MER