Sökning: "crop rotation"
Visar resultat 1 - 5 av 140 uppsatser innehållade orden crop rotation.
1. Lindmalva i sockerbetor : ett framtida ogräs
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Lindmalva (Abutilon theophrasti Medik) är ett sommarannuellt örtogräs som kan leda till kraftiga skördesänkningar i sockerbetor. Svenska betodlare har hittills varit förskonade mot lindmalvan och det har enbart rapporterats om enstaka fynd. LÄS MER
2. Kan samodling av höstraps och utvintrande baljväxter minska angreppen av rapsjordloppa?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of EcologySammanfattning : Höstraps (Brassica napus) är en av världens och Sveriges viktigaste grödor. Det är en viktig avbrottsgröda i växtföljder dominerade av spannmål. Tyvärr har den omfattande odlingen gjort att rapsen drabbats av patogener och skadegörare, vilket försvårar ekologisk odling. LÄS MER
3. Kemiska växtskyddsmedel i jordbruket : en förutsättning för tryggad livsmedelsförsörjning?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of EcologySammanfattning : Jordbruket står inför stora utmaningar under de kommande decennierna. Jordens ökande befolkning driver upp efterfrågan på livsmedel och biobränslen från jordbruket. Men jordbrukets produktion bör inte öka genom att expandera till ytan eftersom det skulle ske på bekostnad av viktiga naturliga habitat. LÄS MER
4. Utveckling av barrträdsföryngringar markberedda med grävmarkberedning kontra harvning på blockrik skogsmark
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Department of Forest Biomaterials and Technology (from 131204)Sammanfattning : Markberedning utförs på ungefär 90 % av den föryngrade arealen i Sverige varje år och utförs vanligtvis maskinellt med avsikt att bearbeta marken för att skapa goda förutsättningar för plantetablering. En icke obetydlig del av Stora Ensos markinnehav är på blockrik mark som är tekniskt svår att markbereda. LÄS MER
5. Pepita de oro: How AlVelAl is building a regional regenerative agriculture transformation through social innovations
Master-uppsats, Stockholms universitet/Stockholm Resilience CentreSammanfattning : Regenerative Agriculture (RA) is increasingly promoted as a sustainable agri-food solution. Agronomic studies find that RA practices (e.g. cover crops, reduced tillage, crop rotation, and agroforestry) can regulate soil moisture, sequester atmospheric carbon, enhance biodiversity, and reduce the impacts of droughts and floods. LÄS MER