Sökning: "crop variety"

Visar resultat 1 - 5 av 82 uppsatser innehållade orden crop variety.

  1. 1. SubKluster: Novel method to bin scaffolds from cereal genomes into subgenomes using substring frequency analysis

    Master-uppsats, Lunds universitet/Examensarbeten i bioinformatik

    Författare :Victor Kalbskopf; [2023]
    Nyckelord :Biology and Life Sciences;

    Sammanfattning : The genome of the Belinda variety of the hexaploid oat (Avena sativa) has recently been sequenced and assembled. This project aims to improve the assembly by clustering the thousands of scaffolds into their three ancestral subgenomes using Principle Component Analysis (PCA) of kmer and repeat-element frequencies. LÄS MER

  2. 2. Traditional Knowledge and Practices for Resilience to Climate Change in Nepal’s Mid-Hills: Perspectives from Darma and Madi Rural Municipalities

    Master-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för Riskhantering och Samhällssäkerhet

    Författare :Dina-Josepha Rodehorst; Tabitha Black-Lock; [2023]
    Nyckelord :Climate change; traditional knowledge; Indigenous knowledge; Nepal; resilience; agriculture; Magar; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : With climate change impacting countries around the world, rural communities in Nepal are among those most affected. As acknowledged by global climate discourses, traditional knowledge plays a vital role in understanding and adapting to climate change. LÄS MER

  3. 3. Förbättrad svensk durumveteodling : såtidpunkt, kvävegödsling och ekonomi

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Soil and Environment

    Författare :Olof Westergren; [2023]
    Nyckelord :Durumvete; Triticum Durum; brödvete; Triticum Aestivum; såtid; protein; Rosadur; Durofinus; diskett; Julius;

    Sammanfattning : Durumvete är en art av vete som i Europa framförallt odlas runt medelhavet. Senaste årtiondena har durumvetet även börjat odlas i Sverige. Idag är det fortfarande en nischgröda och odlingen är i huvudsak fokuserad till Gotland varifrån Lantmännen köper spannmålet för att göra pasta. LÄS MER

  4. 4. The Production and Characteristics of an Orange Fleshed Sweet Potato Yogurt

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Ariam Kunfu; [2023]
    Nyckelord :Sweet potato; fermentation; Ghana; yogurt; L. bulgaricus; S. thermophilus; food technology and nutrition; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Yogurt is an ancient food, used for a better preservation of milk. Milk gets fermented by Streptococcus thermophilicus and Lactobacillus bulgaricus (lactic acid bacteria, LAB) which converts the lactose present in the milk to lactic acid. These probiotics support the microbial population balance of the gastrointestinal tract. LÄS MER

  5. 5. Potatisens skalsjukdomar i Sverige

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Protection Biology

    Författare :Linda Golobov; [2022]
    Nyckelord :potatissjukdomar; skalsjukdomar; skalfinish; skorv; växtskydd; lagringssjukdomar;

    Sammanfattning : Potatis (Solanum tuberosum L.) är en viktig gröda i världen. I Sverige odlas ca 0,5 miljon ton matpotatis årligen. I dagsläget efterfrågar konsumenter i butik tvättad och paketerad potatis. LÄS MER