Sökning: "cuisine"

Visar resultat 1 - 5 av 41 uppsatser innehållade ordet cuisine.

  1. 1. Föräldrars konsumentbeteende och matval : En kvalitativ studie om barnfamiljers attityder kring asiatisk mat i Sverige.

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Avdelningen för företagsekonomi; Karlstads universitet/Handelshögskolan (from 2013)

    Författare :Sonali Pal; Hafsa Hassan; [2024]
    Nyckelord :Företagsekonomi; Konsumentbeteende;

    Sammanfattning : Abstract: Consumer behaviour develops during different life stages, as emphasized by Solomon et al. (2016). Notably, the transition to parenthood entails significant changes, challenging pre-existing consumption routines and introducing new priorities, especially in terms of dietary habits (Hamilton & White, 2012). LÄS MER

  2. 2. Pontic Recipes: Preserving Cultural Heritage and History

    Magister-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kulturvetenskaper (KV)

    Författare :Symeon Tsamkosoglou; [2023]
    Nyckelord :Pontic Greeks; ethnic group; refugees; cuisine; food; cultural heritage; digitization;

    Sammanfattning : The cultural elements that define the identity of an ethnic group, are really important for its preservation through the ages. Language, traditions, costumes, dances, as parts of the cultural heritage, have a crucial role in it. Pontic Greeks, belong to a minority group that came to Greece after 1923. LÄS MER

  3. 3. Läroboken, en portal till andra kulturer : En studie om de kulturella dimensioner i läroboken Ruidianyu 瑞典语

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för lingvistik och filologi

    Författare :Loke Sandvall; [2023]
    Nyckelord :Textbook analysis; Intercultural communicative competences; ICC; Risager; Yang Chi.; Läroboksanalys; Intercultural communicative competences; ICC; Risager; Yang Chi.;

    Sammanfattning : Att studera ett främmande språk är en stor och mångfacetterad uppgift. Allt från grammatiska förklaringar, uttalsövningar och läs- och hörförståelse ingår. En aspekt som dock inte får glömmas bort är den kulturella aspekten. LÄS MER

  4. 4. "Blott Sverige svenska krusbär har" : En kvalitativ studie om nation branding av svensk måltidskultur

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för marknadsföring (MF)

    Författare :Jogér Sebastian; [2022]
    Nyckelord :turism; måltidsturism; marknadsföring; måltidskultur; kultur; mat; foodie; nation branding; storytelling; profilering;

    Sammanfattning : This candidate thesis contains a qualitative study of how Sweden markets its gastronomicculture internationally through nation branding. The study was conducted through adeductive research approach. Through nation branding, Sweden has become the new, littlestar on the gastronomic world scene. LÄS MER

  5. 5. Heritagization of Food. : The Case of Qeshm Island, Iran.

    Master-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för organisation och entreprenörskap (OE)

    Författare :Yeganeh Tajik; [2022]
    Nyckelord :Heritagization; Food Heritagization; Food Tourism; Food Festival;

    Sammanfattning : The heritagisation of food reveals the underlying processes by which various actors articulate a particular foodstuff as a heritage in an attempt at pursuing differing aims. Food heritage evokes images, memories, and pride, or motivates habitual consumption, and it can become a lifestyle or even a source of income. LÄS MER