Sökning: "cultured meat"

Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden cultured meat.

  1. 1. Industry Maturity’s Influence on the Viability of Innovation- and Imitation-oriented Strategies - Assessing how elements of industry life cycles influence the viability of innovation and imitation-oriented strategies and its impact on industry development pace - A Qualitative Cross-sectional Study on the Cultured Meat Industry

    Master-uppsats, Göteborgs universitet/Graduate School

    Författare :Ali Kouaiber; Joakim Langhelle; [2022-08-18]
    Nyckelord :Innovation strategies; Innovation-oriented; imitation-oriented; first-mover advantages; first-mover disadvantages; industry life cycles; industry transformation; path dependence; cultured meat industry;

    Sammanfattning : There is extensive literature on the topic of first-mover advantages, not only with regards to whether such advantages exist or not, but also with regards to their sources. However, there is a scarce amount of research devoted to understanding how such advantages are affected by the maturity of the industry, specifically in emerging industries. LÄS MER

  2. 2. Acceptans till odlat kött : Hur produktdesign kan främja omställningen inom restaurangbranchen

    Kandidat-uppsats,

    Författare :Hampus Nordberg; [2022]
    Nyckelord :Odlat kött; produkt design; design; restaurang;

    Sammanfattning : 2018 Sweden consumed 42 kg of meat per person which is a40% increase since 1990. The worlds total meat consumptionis responsible for 15 % of the total greenhouse emissions eachyear. Cultured meat is synthetically produced meat which candecrease the amount of emission that is released. LÄS MER

  3. 3. From farm to petri dish: cell-based meat’s progress to market

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Matilda Dehlén; Matilda von Schéele; [2020]
    Nyckelord :Cellular agriculture; cell-based meat; cultured meat; R D; innovation; biotechnology; meat industry; intellectual property; strategic partnerships; strategic alliances.; Business and Economics;

    Sammanfattning : Sustainability, population dynamics and health issues are some of the greater challenges the global society faces today. Meat consumption has emerged as one of the reasons behind the cause and effect of these challenges. LÄS MER

  4. 4. Är laboratorieodlat kött gött?

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Ellen Apelqvist; Malin Olsson; [2019]
    Nyckelord :In vitro kött; Laboratorieodlat kött; Miljöetik; Normer; clean meat; Sverige; Attityder; Inställning;

    Sammanfattning : Studien undersöker människors inställning till att äta laboratorieodlat kött samt hur produktionen i laboratorium påverkar klimatet jämfört med konventionell produktion. Vi vill förstå vilka faktorer som påverkar inställningen till att konsumera laboratorieodlat kött och vad som ligger bakom den. LÄS MER

  5. 5. Är laboratorieodlat kött gött?

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Apelqvist Ellen; Olsson Malin; [2019]
    Nyckelord :cultured meat; laboratorieodlat kött; miljöetik; clean meat; attityder; normer; in vitro kött; odlat kött;

    Sammanfattning : Studien undersöker människors inställning till att äta laboratorieodlat kött samt hur produktionen i laboratorium påverkar klimatet jämfört med konventionell produktion. Vi vill förstå vilka faktorer som påverkar inställningen till att konsumera laboratorieodlat kött och vad som ligger bakom den. LÄS MER