Sökning: "dairy consumption"

Visar resultat 16 - 20 av 153 uppsatser innehållade orden dairy consumption.

  1. 16. Product development of side-stream press cake through fermentation

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Jacob Eriksson; [2022]
    Nyckelord :Food technology; Livsmedelsteknologi; Fermentation; Product development; Rhizopus oligosporus; Lactic acid bacteria; Press cake; Side-stream; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : People in the EU are increasingly turning towards eating more plant-based foods with a lower climate impact than meat and dairy products. The subsequent increase in the production of plant-based products has resulted in large volumes of side-stream press cake, which up until now has mainly been used for animal fodder. LÄS MER

  2. 17. Biokol som tillsats i vallensilage utfodrat till mjölkraskvigor : inverkan på konsumtionsförmåga, smältbarhet, träckens konsistens och färg, samt djurens renhet

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Ida Milton; [2022]
    Nyckelord :Biokol; Smältbarhet; Vallensilage; Aktivt kol; Mjölkraskvigor; Konsumtionsförmåga; Träckkonsistens; Färg; Renhet;

    Sammanfattning : Biokol är en produkt som tillverkas av organiskt material eller biomassa i en process som kallas pyrolys, då materialet upphettas i en temperatur från 350 till 1000 ̊C i en syrefri miljö. Biokol är lagringsstabil under lång tid innan den bryts ned och fungerar därför som kolsänka. LÄS MER

  3. 18. Celltalet i mjölk hos svenska mjölkgetter

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Ellen Thor; [2022]
    Nyckelord :mjölkgetter; celltal; Sverige; getmjölk; CAE; böldsjuka; mjölkningsrutiner; tankmjölk; ELISA; enkätundersökning;

    Sammanfattning : Hos mjölkkor är celltalsanalyser av mjölken ett frekvent använt mått som indikator på mjölkens kvalité och kons hälsostatus. Ett ökat celltal i mjölken beror hos kor främst på juverinflammation och detta används som en indikator för juverhälsa både på individ- och besättningsnivå. LÄS MER

  4. 19. Policies for reduced consumption of animal-sourced food: What influences acceptability?

    Master-uppsats, Stockholms universitet/Stockholm Resilience Centre

    Författare :Johanna Gulliksen; [2022]
    Nyckelord :acceptability; policy acceptability; sustainable food consumption; plant-based diets; food policy; Sweden; Swedish food consumption;

    Sammanfattning : The food industry is one of the main contributors to anthropogenic emissions of greenhouse gases. The greatest impact is caused by production of animal-sourced foods. To reduce the planetary burden, a dietary shift from animal-based to more plant-based foods is necessary. Policy interventions are tools to achieve such a shift. LÄS MER

  5. 20. Foderåtgång och tillväxt hos mjölkraskvigor utfodrade med bioraffinerad presskaka från gräs/klöverensilage

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Alma Hagskär; [2022]
    Nyckelord :ungdjur; ensilage; bioraffinerad presskaka; konsumtion; tillväxt; hull;

    Sammanfattning : Bioraffinering är en process där ensilage eller grönmassa, med hjälp av en skruvpress, delas upp i en presskaka och en pressjuice. Presskakan kan utfodras till idisslare och pressjuicen kan utfodras till grisar, bioraffinering möjliggör därför utfodring av vall till grisar i större utsträckning och ger på så vis vallen ett bredare användningsområde. LÄS MER