Sökning: "dairy sector"
Visar resultat 1 - 5 av 80 uppsatser innehållade orden dairy sector.
1. KEY PERFORMANCE INDICATORS TO INCREASE LOGISTICS PERFORMANCE IN THE DAIRY INDUSTRY : A CASE STUDY IN THE DAIRY INDUSTRY
Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Sammanfattning : The dairy industry is a complex system that involves many stakeholders and processes, from production to distribution. To measure and improve the performance of this system, a comprehensive and reliable Performance Measurement System (PMS) is needed. A PMS is a tool that helps to evaluate the efficiency and effectiveness of supply chain operations. LÄS MER
2. Mandating transparency on deforestation and ecosystem conversion
Master-uppsats, Lunds universitet/Internationella miljöinstitutetSammanfattning : The production of eggs, meat, and dairy products in the EU indirectly contributes to deforestation and ecosystem conversion (DEC) in Latin America due to extensive imports of soy for animal feed. This thesis explores under which preconditions the mandatory European Sustainability Reporting Standards for the agriculture and farming sector can increase transparency in the opaque soy supply chains and incentivize reductions of imported DEC. LÄS MER
3. Mot ett mer hållbart lantbruk : En kartläggning av hur livsmedelsaktörer arbetar med miljömässig hållbarhet på gårdsnivå.
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Förhöjda havsnivåer, extremväder, översvämningar och skogsbränder är några av de konsekvenser som hotar vår planet på grund av klimatförändringarna. Denna oroande utveckling har lett till en ökad uppmärksamhet kring hållbar utveckling, inte bara i Sverige utan även globalt. LÄS MER
4. Towards more sustainable dietary choices: Strategies for change in the context of Lucerne, Switzerland
Master-uppsats, Lunds universitet/Internationella miljöinstitutetSammanfattning : Switzerland's current food system is unsustainable and responsible for 25% of the country's environmental footprint. Half of the greenhouse gas emissions from the Swiss food system are caused by meat and dairy consumption. LÄS MER
5. Utmaningar och möjligheter för mindre mjölkkobesättningar i Sverige : en kvalitativ studie med fokus på djurvälfärd, smittskydd och klimatanpassning
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Mjölkproduktionen är en viktig del av den svenska livsmedelsförsörjningen. För att mjölkgårdar ska bidra till en hållbar sådan krävs bland annat att de har ett gott smittskydd, god djurhälsa och en klimatanpassad produktion. LÄS MER