Sökning: "definition av nutrition"

Visar resultat 1 - 5 av 15 uppsatser innehållade orden definition av nutrition.

  1. 1. Crossfit and sports psychology : Elite Crossfit athletes’ opinions on mental toughness– a qualitative interview study

    Kandidat-uppsats, Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH/Institutionen för fysiologi, nutrition och biomekanik

    Författare :Johanna Westin; [2023]
    Nyckelord :CrossFit; sports psychology; mental toughness; sports science; crossfit athletes; elite sports; tränarlänkdiverse;

    Sammanfattning : The aim of the present study was to review the elite Crossfit athletes’ opinions of the importance of mental toughness to achieve optimal performance. A number of other research studies looking at psychological factors such as grit and mental toughness supports the idea that elite athletes should develop their mental capacity to improve their individual performance. LÄS MER

  2. 2. Möjligheter och utmaningar med en hållbar primärproduktion av mjölk och nötkött i Sverige

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Elin Saloniemi; [2022]
    Nyckelord :Livsmedelsproduktion; nötkreatur; självförsörjning; klimatförändring;

    Sammanfattning : I takt med att världspopulationen ökar behöver även produktionen av livsmedel ökas. Med hänsyn till klimatförändringarna behöver den ökade produktionen ske på ett hållbart sätt. Komjölk är en högkvalitativ proteinkälla för människor och en tradition i Sverige sedan lång tid tillbaka. LÄS MER

  3. 3. Intensivvårdssjuksköterskans mätning av gastrisk residualvolym hos patienter med enteral nutrition

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för hälsovetenskaper

    Författare :Beatrice Källman; Malgorzata Adamczewski; [2022]
    Nyckelord :Gastrisk residualvolym; Enteral nutrition; Intensivvård; Mekanisk ventilation; Nutritionssond.; Medicine and Health Sciences;

    Sammanfattning : Bakgrund: Kontroll av gastrisk residualvolym (GRV) via aspiration sker på intensivvårdsavdelningar med syfte att säkerställa tillräcklig nutritionstillförsel och utvärdera risken för komplikationer relaterade till enteral nutrition (EN). Studier visar på oenighet huruvida stor GRV faktiskt ökar risken för negativa effekter, dessutom varierar rutiner för GRV-mätning gällande teknik, frekvens och mängd som aspireras och om aspiratet kasseras eller returneras till patienten. LÄS MER

  4. 4. Lactose-free milk : lactose intolerance, nutrition and process technology

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Signe Christerson; [2020]
    Nyckelord :Lactose free-milk; Maillard reaction; Lactose persistence; lactase; lactose hydrolysed milk; membrane separation;

    Sammanfattning : The inability to properly digest lactose into its constituent’s glucose and galactose, is prevalent worldwide, thus affecting large groups of people, who cannot benefit from the nutritional aspects of consuming dairy products. To enable consumption of dairy products even in adult individuals which suffer from lactase deficiency, the dairy industry has further developed dairy technologies. LÄS MER

  5. 5. Välfärd hos atlantlax i slutet respektive öppet system

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Marie Andersson; [2019]
    Nyckelord :Akvakultur; Salmo salar; välfärdsindikatorer; kasse; kassodling; recirkulerande akvakultursystem; RAS;

    Sammanfattning : Akvakultur är den snabbast växande animalieproduktionen i världen. År 2016 producerades 80 miljoner ton matfisk varav atlantlax utgjorde 4 %. Norge är världens största laxproducent och producerar ca 1,2 miljoner ton matfisk per år. Den stora ökningen har delvis lett till ett ökat intresse för fiskars välfärd. LÄS MER