Sökning: "descriptive sensory analysis"
Visar resultat 1 - 5 av 15 uppsatser innehållade orden descriptive sensory analysis.
1. A sensory evaluation of swidden rye (Secale cereale) – how the taste of history and geographical location can play part in a sustainable food production
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaperSammanfattning : Due to their resilience, durability, and broad genetic variations, increasing the production and consumption of landrace cereals has been highlighted as a solution to handle increasing environmental variability resulting from climate change. However, the consumption of landrace cereals remains low due to limited production and purchase availability for consumers. LÄS MER
2. Hur beskrivs sensoriska egenskaper inom deskriptiv analys? : En kvantitativ tvärsnittstudie av artiklar publicerade 1974-2019
Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Deskriptiv sensorisk analys (DSA) syftar till att beskriva sensoriska egenskaper (attribut) hos livsmedelslprodukter. En bedömarpanel analyserar ett produktprov genom att identifiera, namnge och mäta intensiteten hos ett antal attribut. LÄS MER
3. Produktbeskrivningar och betalningsvilja : En kvantitativ studie om hur sensoriska och miljömärkta produktbeskrivningar påverkar konsumentens betalningsvilja
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/FöretagsekonomiSammanfattning : Syfte: Produktbeskrivningar kan kommunicera de fördelaktiga egenskaper som en vara medför, vilket kan få produkten att skilja sig från mängden. Under de senaste decennierna har det skapats ett ökat intresse för både sensoriska och miljömärkta produktbeskrivningar och för företag blir det allt viktigare att lyckas identifiera vilka faktorer som påverkar betalningsviljan hos konsumenter. LÄS MER
4. Occupational Therapist Perspectives on the Implementation of Sensory Integration Interventions in International Schools.
Magister-uppsats, Jönköping UniversitySammanfattning : Aim: The purpose of this study was to explore and describe the implementation of sensory integration interventions by occupational therapists in international schools. It gives insight into the conditions for the implementation of sensory integration, outlining some of the challenges and benefits faced by the occupational therapists working in international schools. LÄS MER
5. Aroma components of long ripened cheese and their origin, variation and contribution to flavour : with focus on propionic acid
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Flavour compounds in cheese are formed by metabolism of residual lactose, lactate and citrate, proteolysis and lipolysis through the activity of e.g., starter bacteria. Generally identified aroma components in cheese are fatty acids, esters, alcohols, ketones, lactones, aldehydes, and sulphur compounds. LÄS MER