Sökning: "descriptive sensory analysis"

Visar resultat 1 - 5 av 15 uppsatser innehållade orden descriptive sensory analysis.

  1. 1. A sensory evaluation of swidden rye (Secale cereale) – how the taste of history and geographical location can play part in a sustainable food production

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaper

    Författare :Amanda Jonsson; [2022]
    Nyckelord :Sustainable Development; Sensory science; Landrace; Terroir; Food system; Consumer science;

    Sammanfattning : Due to their resilience, durability, and broad genetic variations, increasing the production and consumption of landrace cereals has been highlighted as a solution to handle increasing environmental variability resulting from climate change. However, the consumption of landrace cereals remains low due to limited production and purchase availability for consumers. LÄS MER

  2. 2. Hur beskrivs sensoriska egenskaper inom deskriptiv analys? : En kvantitativ tvärsnittstudie av artiklar publicerade 1974-2019

    Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Linnea Apelman; [2021]
    Nyckelord :descriptive sensory analysis; sensory analysis; sensory evaluation; sensory assessment; generic descriptive analysis; sensory quality; sensory panel; non-sensory specific journals; quantitative descriptive analysis; descriptor category; sensory attribute; attribute descriptor;

    Sammanfattning : Bakgrund Deskriptiv sensorisk analys (DSA) syftar till att beskriva sensoriska egenskaper (attribut) hos livsmedelslprodukter. En bedömarpanel analyserar ett produktprov genom att identifiera, namnge och mäta intensiteten hos ett antal attribut. LÄS MER

  3. 3. Produktbeskrivningar och betalningsvilja : En kvantitativ studie om hur sensoriska och miljömärkta produktbeskrivningar påverkar konsumentens betalningsvilja

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Företagsekonomi

    Författare :Agnes Högberg; Rebecka Svensk; [2021]
    Nyckelord :Sensory descriptions; Sensory attributes; Eco-labeled; Fairtrade; Ecological; Willingness to pay; Sensoriska produktbeskrivningar; Sensoriska attribut; Miljömärkt; Fairtrade; Ekologisk; Betalningsvilja;

    Sammanfattning : Syfte: Produktbeskrivningar kan kommunicera de fördelaktiga egenskaper som en vara medför, vilket kan få produkten att skilja sig från mängden. Under de senaste decennierna har det skapats ett ökat intresse för både sensoriska och miljömärkta produktbeskrivningar och för företag blir det allt viktigare att lyckas identifiera vilka faktorer som påverkar betalningsviljan hos konsumenter. LÄS MER

  4. 4. Occupational Therapist Perspectives on the Implementation of Sensory Integration Interventions in International Schools.

    Magister-uppsats, Jönköping University

    Författare :Hanna Toll; [2021]
    Nyckelord :environment; inclusion; international schools; occupational engagement; occupational therapy; sensory integration; school-based;

    Sammanfattning : Aim: The purpose of this study was to explore and describe the implementation of sensory integration interventions by occupational therapists in international schools. It gives insight into the conditions for the implementation of sensory integration, outlining some of the challenges and benefits faced by the occupational therapists working in international schools. LÄS MER

  5. 5. Aroma components of long ripened cheese and their origin, variation and contribution to flavour : with focus on propionic acid

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Sandra Carlsson; [2021]
    Nyckelord :cheese ripening; aroma components; volatile compounds; metabolism of lactose; lactate and citrate; ; proteolysis; lipolysis; propionic acid bacteria; sensory evaluation;

    Sammanfattning : Flavour compounds in cheese are formed by metabolism of residual lactose, lactate and citrate, proteolysis and lipolysis through the activity of e.g., starter bacteria. Generally identified aroma components in cheese are fatty acids, esters, alcohols, ketones, lactones, aldehydes, and sulphur compounds. LÄS MER