Sökning: "dextrin"

Hittade 3 uppsatser innehållade ordet dextrin.

  1. 1. Sänkning av vattenaktiviteten i bröd

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Cecilia Ström; [2015]
    Nyckelord :vattenaktivitet; bröd; polyol; sockerart; salt; fiber; hydrokolloid; dextrin;

    Sammanfattning : Bröd är ett livsmedel med hög vattenaktivitet som gynnar tillväxt av bakterier av släktet Bacillus. Syftet med den här rapporten var att med en litteraturstudie undersöka om det går att sänka vattenaktiviteten i bröd utan att brödets organoleptiska egenskaper förändras. LÄS MER

  2. 2. Barley starch, structure and properties

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Jenny Eriksson; [2012]
    Nyckelord :Starch; Amylose; Amylopectin; Viscosity; Limit dextrins; Stärkelse; Amylos; Amylopektin; Viskositet; Limit dextrin;

    Sammanfattning : Starch is a naturally occurring substance in most plants and is used as energy storage. It is a component that mainly consists of amylose and amylopectin. Together they build a complex pattern which gives starch its specific properties. LÄS MER

  3. 3. Framtagning av ett nytt recept för clear-coat batter av pommes frites : En teknisk och sensorisk utvärdering

    Kandidat-uppsats, Institutionen för naturvetenskap, NV

    Författare :Hanna Lennartsson; [2011]
    Nyckelord :stärkelsecoating; pomme frites;

    Sammanfattning : The requirements of good quality and appetizing fast food increases continuously as a consequence of a community where food is always available. The crispiness of French fries is an issue that must be considered in this context, since it tends to decrease and give the fries a soft surface not appreciated by the consumer. LÄS MER