Sökning: "diet"

Visar resultat 1 - 5 av 1101 uppsatser innehållade ordet diet.

  1. 1. KLIMATBUDGET - En analys av preferenser mellan konsumtion av flygresor, bilresor och nötkött

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för nationalekonomi med statistik

    Författare :Mikaela Blomgren; Janina Öberg Berggren; [2019-09-25]
    Nyckelord :Climate budget; carbon dioxide budget; sustainability; willingness to pay; preferences;

    Sammanfattning : Air transport, car transport and consumption of food are three factors that affect the climate, factors that can be changed by an individual’s decisions. By using a web survey, this study aims to evaluate preferences between being able to travel by airplane, travel by car to work or school as well as consuming beef, which is a big climate burden within our diet. LÄS MER

  2. 2. Från måltidsersättning till energireducerad kost

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Sarra Chebil; Hanna H Kvint; [2019-08-13]
    Nyckelord :bibehållen viktminskning; emotionellt ätbeteende; fetma; följsamhet; måltidsfrekvens; självrapportering; VLED; återhållsamt ätbeteende;

    Sammanfattning : Program: Hälsopromotionsprogrammet KostvetenskapNivå: GrundnivåHandledare: Lena GripetegExaminator: Christina BergAntal sidor: 34 (inklusive bilagor)Termin/år: Vt 2019.... LÄS MER

  3. 3. En uppblåst historia? En kritisk diskursanalys om hur dags- och kvällspress framställer tarmsjukdomen IBS

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Rebecka Levenskog; Jolinne Marlowe; [2019-08-13]
    Nyckelord :FODMAP; Genus; Hälsa; IBS; Media; Ojämlikhet; Sammanfattning;

    Sammanfattning : Program: Hälsopromotion kandidatprogram, KostvetenskapNivå: GrundnivåHandledare: Hillevi PrellExaminator: Christina BergAntal sidor: 29Termin/år: VT 2019.... LÄS MER

  4. 4. Den glutenfria kosten – vår tids största diet på gott eller ont?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Lisa Groop; Erik Tieu; [2019-08-12]
    Nyckelord :Kost; celiaki; gluten; självdiagnostisering;

    Sammanfattning : Program: Hälsopromotion - KostvetenskapNivå: GrundnivåHandledare: Agneta SjöbergExaminator: Mia PrimAntal sidor: 34 (inklusive bilagor)Termin/år: VT2019Nyckelord: Kost, celiaki.... LÄS MER

  5. 5. Motiverande matematikundervisning – En intervjustudie om lågstadielärares uppfattningar

    Magister-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för didaktik och pedagogisk profession

    Författare :Felicia Nordström; [2019-07-01]
    Nyckelord :motivation; lärares uppfattningar; utmaningar; lärares metoder; matematik; lågsta- diet; lärarintervjuer; inre och yttre motivation;

    Sammanfattning : Syftet med studien är att identifiera lågstadielärares uppfattningar om elevers motivation i re- lation till matematikundervisningen, vilka metoder som lärarna beskriver sig använda för att motivera sina elever samt vilka utmaningar som lärare upplever i sitt arbete med att motivera. Studiens teoretiska utgångspunkt är den tidigare forskning som finns om motivation, särskilt inre och yttre motivation. LÄS MER