Sökning: "digivning"
Visar resultat 6 - 10 av 27 uppsatser innehållade ordet digivning.
6. Separation mellan mjölkko och kalv : begränsad digivning som alternativ
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Livsmedel av komjölk är mycket vanliga i Sverige. För att producera mjölken till produkterna behöver man mjölkkor som blir dräktiga och föder kalvar. LÄS MER
7. Effekter på mjölkmängd och mjölksammansättning när ko och kalv hålls tillsammans i tidig laktation
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Det finns ett intresse hos allmänheten för mjölkproduktion där ko och kalv hålls tillsammans istället för att separeras direkt efter födseln. Syftet med denna litteraturstudie var att sammanställa den information som finns i vetenskapliga artiklar om hur mjölkmängd och mjölksammansättning påverkas av att ko och kalv hålls tillsammans i tidig laktation. LÄS MER
8. Risker och fördelar för juverhälsan vid kombinerad digivning och mjölkning
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Intresset för en mer naturlig djurhållning ökar både hos konsumenter och mjölkbönder i Sverige och Europa. För att öka djurens möjlighet till ett mer naturligt liv kan man låta kalven gå med mamman under hela eller delar av mjölkutfodringstiden. LÄS MER
9. Metodik som använts i vetenskapliga studier om mjölkproduktion där ko och kalv hållits tillsammans
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Syftet med denna litteraturstudie var att i detalj beskriva metodiken för studier där kalven i olika mån fått dia sin mamma. De nio granskade artiklarna har som gemensam nämnare att alla kalvar haft tillgång till att få dia sin mamma och att korna dessutom mjölkats i ett maskinmjölkningssystem. LÄS MER
10. Milking routines, milk yield and udder health on smallholder dairy farms in Baringo, Kenya
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : The aim of the project was to investigate possible differences in milking rou-tines, milk yield and udder health between smallholder dairy farms in the highlands (HL) and lowlands (LL) in Baringo county, Kenya, and identify management aspects that could be improved to increase milk yield. The ob-jective was further to study milk handling practices of primary dairy cooper-atives in Baringo and to describe challenges they are facing. LÄS MER