Sökning: "dikor"
Visar resultat 16 - 20 av 40 uppsatser innehållade ordet dikor.
16. Kreatininutsöndring och kväveutnyttjande hos dikor som ges olika typer av grovfoder
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Djurproduktionen står idag för en stor andel av Sveriges utsläpp av växthusgaser. Det är viktigt att minska dessa utsläpp och ett sätt är att öka kornas kväveeffektivitet, det vill säga att en större andel av kvävet i fodret används av djuret till produktion i stället för att utsöndras i träck och urin. LÄS MER
17. Tillväxt hos nötkreatur på naturbetesmark
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : För att upprätthålla nötköttsproduktionen i Sverige, då mjölkkoantalet historiskt sett har minskat, har mjölkraskalvarna över tiden ökat i slaktvikt och fler kalvar föds idag istället av dikor i självrekryterande köttproduktion. Lantbrukare som har betande djur på naturbetesmarker kan söka ekonomiska stöd som finns för att främja hävd av naturbetesmark. LÄS MER
18. New registrations in Swedish beef cattle breeding - with focus on temperament and cow weight
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : In today’s genetic evaluation of Swedish beef cattle, mainly traits that are directly related to productivity are measured. However, other traits, such as temperament and mature cow weight affect the economy of the farmer, as well as the welfare of the animals. LÄS MER
19. Utedriftproduktion med dikor : en fallstudie om en omläggning till utedrift av dikor är ekonomiskt och praktiskt möjligt
M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Syftet med detta arbete är att få fram kunskap om vad som krävs vid en omläggning till utedrift inom Sveriges Nötköttsproducenter och Svenska Djurhälsovårdens kontrollprogram ”Utegångsdjur utan ligghall, nötkreatur”. Det har även undersökts om detta kan vara ett ekonomiskt försvarbart alternativ för gårdar som är intresserade. LÄS MER
20. Hållbar konsumtion av nötkött och mjölk
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : Sustainable beef and milk consumption. The consumption of beef and dairy products in Sweden is high. A lot of greenhouse gases are emitted from the production of these products. The production of beef in Sweden has decreased but the import has increased. LÄS MER