Sökning: "driva restaurang"
Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser innehållade orden driva restaurang.
1. Behövs licens för livsmedelssäkerhet - En fallstudie om behovet av livsmedelslicens inom restaurangbranschen
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC); Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : Despite available training in food safety, regular inspections from the authorities and strict laws and regulations, the number of suspected food poisoning is estimated at 500,000 cases per year in Sweden (Norling, 1994). Since the 1990s, there have been discussions about introducing a "mandatory food driver's license" to improve food safety in Sweden. LÄS MER
2. Franchising
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Människor söker allt mer genuina och unika upplevelser vid restaurangbesök. Man vill uppleva något annorlunda och få njuta av en god måltid i en behaglig miljö. LÄS MER
3. Från Havsbruk till Murbruk
Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för arkitektur och byggd miljöSammanfattning : Mitt i Öresund ligger Ven, denna ö välkomnar och vinkar av alla förbipasserande fartyg i sundet, med den skånska kusten som sin östra horisont, och den själländska danska kusten till väster. Här möts Nordatlantens saltvatten med Östersjöns sötvatten, strömmarna skiftar i samma takt som vinden i seglen ändrar riktning. LÄS MER
4. Lifecycle greenhouse gas & water resource inventory modelling for Swedish small and medium enterprises
Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : Traditionally, environmental related work is not commonly practised by the Swedish small and medium enterprises (SME). This can be attributed to the non-inclusive Swedish sustainability reporting legislation, which is primarily targeted at the large corporations, but also due to shortage of resources, demands, prioritization and competences in the SME. LÄS MER
5. Fina fisken : Krögares erfarenheter av etiskt märkt fisk & hållbarhet i haven
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : Den stora konsumtionen förväntas öka i framtiden då befolkningen ökar. Livsmedelskonsumtionen står för en fjärdedel av alla utsläpp i Sverige och en del i detta finns restaurangmåltiderna. LÄS MER